Menu
 

Mālpils novadā izglābti purvā nomaldījušies ogotāji, Olainē – akā iekrituši kaķi Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Trešdien plkst. 17.19 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Mālpils novadu, kur pieci cilvēki bija ogojuši purvā un apmaldījušies. Kamēr glābēji un mediķi steidza un norādīto vietu, ogotāju radinieks apmaldījušos cilvēkus bija atradis un izvedis viņus no purva.

Lai došanās mežā nebeigtos ar apmaldīšanos, pamatīgu izbīli vai pat veselības un dzīvības apdraudējumu, VUGD aicina iedzīvotājus neaizmirst par drošību.

Palīdzot nelaimē nokļuvušiem dzīvniekiem, glābēji Olaines novadā no trīs metrus dziļas akas izcēluši tur iekritušu kaķeni ar kaķēniem.

Kopumā šīs nedēļas pirmā puse Pierīgas novados un Jūrmalā pagājusi gluži mierīgi – VUGD kopš pirmdienas saņēmis desmit izsaukumus. Lielākais ugunsgrēks noticis naktī uz ceturtdienu Ikšķiles novada Tīnūžu pagastā, kur vienstāva dzīvojamā mājā 10 kvadrātmetru platībā deguši elektrības vadi un to iepakojums.

Pirmdien pēcpusdienā Babītes novada Salas pagastā degusi dārza mājas ārsiena, Garkalnes novada Berģos – vieglā automašīna, bet vakarā Carnikavas novada Gaujā – zaru kaudze mežā. Otrdien piecstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī Ikšķilē aizdegusies elektrības rozete, savukārt Šveices ielā Siguldā bijis nepieciešams apdzēst svilstošus atkritumus.

Pirmdien VUGD darbinieku palīdzība bija nepieciešama, lai sakārtotu ceļa braucamo daļu pēc vieglās automašīnas avārijas Garkalnes novadā, kā arī lai novāktu nolūzušu koku Ērgļu ielā Jūrmalā.

Otrdien VUGD arī saņēma informāciju no Ikšķiles par to, ka Daugavā apgāzusies laiva, taču tajā atradušies cilvēki bija nonākuši krastā pašu spēkiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.