Menu
 

VUGD: Sējas novadā likvidēts prāvs ugunsgrēks, Jūrmalā atrasts noslīkušais, Ropažos izglābts bērns Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) kopš pagājušās piektdienas no Pierīgas novadiem un Jūrmalas saņēmis divus desmitus izsaukumu. Aptuveni puse bijusi par ugunsgrēkiem, puse – par nepieciešamu palīdzību glābšanas darbos.

Plkst.00.36 naktī uz svētdienu VUGD saņēma izsaukumu uz Sējas novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies vecā graudu kalts ēkā. Notikuma vietā konstatēts, ka koka saimniecības ēka deg 1000 kvadrātmetru platībā. Nedaudz mazāk kā divu stundu laikā, strādājot vairāk nekā 25 ugunsdzēsējiem, šo paaugstinātas bīstamības ugunsgrēku izdevās ierobežot. Plkst. 6.44 ugunsgrēks tika likvidēts, informēja VUGD.

Naktī uz svētdienu vēl viens liels ugunsgrēks izcēlies Ropažos, kur 200 kvadrātmetru platībā dega šķūnis. Šis ugunsgrēks tika likvidēts triju studnu laikā.

Piektdien agri no rīta Ziedu ielā Berģos dega divstāvu pirts un terase 90 kvadrātmetru platībā. Inčukalna novadā, Asaru prospektā Jūrmalā un Zeiferta ielā Olainē VUGD darbinieki apdzēsuši degošas vieglās automašīnas, Rumbulā un Ulbrokā nodzēsta svilstoša kūdra, Mālpilī – koks, bet Olaines novada Medemciemā – atkritumi.

Piektdien pēcpusdienā VUGD saņēma izsaukumu uz Jūrmalu, kur Lielupē bija redzamas peldošas mantas. Apsekojot ūdenstilpi, glābēji atrada noslīkušu cilvēku, kuru nogādāja krastā. Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbinieki konstatēja cilvēka nāvi.

Sestdien glābēji palīdzēja kādam bērnam Ropažu novadā, kurš bija uzkāpis apmēram piecus metrus augstā kokā un nevarēja nokāpt lejā saviem spēkiem. Izmantojot kāpnes, glābēji bērnu nocēla. Savukārt sestdien vakarā tika saņemts izsaukums uz Inčukalna novadu, kur mežā bija apmaldījies cilvēks. Tomēr vēl pirms VUGD darbinieku ierašanās iedzīvotājs saviem spēkiem bija atradis izeju no meža.

Nedēļas nogalē Pierīgā fiksēti divi gazes noplūdes gadījumi. Piektdien Olainē pieticis ar glābēju palīdzību telpu izvēdināšanā, bet svētdien Carnikavā VUGD darbinieki atvienojuši gāzes balonu un iznesuši to no mājas.

Sestdien Berģos glābēji ar absorbenta palīdzību savākuši no kādas automašīnas izlijušu eļļu uz Vidzemes šosejas. Ceļu satiksmes negadījumu sekas novērstas Ķekavas novada (no grāvja izvilkta vieglā automašīna), Garkalnē, Carnikavas novada Garciemā un Siguldas novada Ozollīčos.

Šovasar pusotra mēneša laikā glābēji no ūdenstilpēm izcēluši jau 16 noslīkušos, un kopumā šogad izcelti 55 noslīkušie. VUGD aicina, atpūšoties pie ūdens un dodoties peldēties, neaizmirt par drošību – nepeldēties alkohola reibumā un nerīkoties pārdroši, piemēram, nelēkt ūdenī nepārbaudītās vietās un necensties pierādīt savas spējas aizpeldēt tālāk par citiem vai pārpeldēt kādu ūdenstilpi. Savukārt nomaldoties mežā, nekavējoties zvanīt glābējiem pa tālruni 112 un nosaukt pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegājāt mežā, cik ilgi uzturaties mežā, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus esat šķērsojis vai kam esat pagājis garām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.