Menu
 

Sestdiena, 30 Jūlijs 2022

Tiesībsargs vēršas pie Kariņa ar lūgumu nodrošināt atbalsta personu cilvēkiem ar garīgiem traucējumiem

Tiesībsargs ir vērsies pie Ministru prezidenta Krišjāņa Kariņa (JV) ar lūgumu cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem steidzami ieviest atbalsta personas pakalpojumu, kas sniedz atbalstu lēmumu pieņemšanā, informēja Tiesībsarga biroja Komunikācijas un starptautiskās sadarbības nodaļas vadītāja Ruta Siliņa.

Lasīt vairāk...

Traumējošā dzīvā daba: čūsku, suņu kodumi un nāvējoši lapsenes dzēlieni

Dzīvā daba ir skaista un pārsteidzoša, taču var kļūt arī bīstama. Katru gadu vairāki simti cilvēku vēršas pie AAS “Balta” ar atlīdzību pieteikumiem, kas saistīti ar dzīvo radību sagādātām traumām – kodumiem, skrāpējumiem, sasitumiem un pat lūzumiem. Visbiežāk cilvēki gūst traumas no saviem mājas mīluļiem – kaķiem un suņiem, kā arī lauksaimniecības dzīvniekiem. Tomēr nereti negadījumi saistīti arī ar savvaļas radībām – čūskām un dažādiem kukaiņiem, kuru kodumi var būt arī letāli.

Lasīt vairāk...

IDB rosina sākt kriminālvajāšanu pret trim Valsts policijas amatpersonām par dokumenta viltošanu

Iekšējās drošības birojs (IDB) Noziedzīgu nodarījumu valsts institūciju dienestā izmeklēšanas prokuratūrai nosūtījis kriminālprocesu kriminālvajāšanas uzsākšanai pret trim Valsts policijas (VP) Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonām, kuras ārpus dienesta pienākumu pildīšanas viltoja dokumentu, aģentūru LETA informēja IDB.

Lasīt vairāk...

Padomi, kā nepārcept gaļu, un vienkāršas grila receptes ikvienam

Siltas un saulainas dienas ir īstais brīdis, lai ar ģimeni vai draugiem izbaudītu vasaras gardāko pieredzi – dažādus grilējumus. Gadās gan, ka cerētā garšu baudījuma vietā šķīvī nonāk sauss, pārcepts gaļas gabals. Lai tā nenotiktu, ir svarīgi zināt īsto brīdi, kad celt to nost no uguns. Izrādās, par špikeri var kalpot paša cepēja seja! Kā bez gaļas termometra noteikt, kad gaļa ir ideāli gatava, un kas jāņem vērā, to gatavojot uz grila?

Lasīt vairāk...
Pierakstīties šai RSS barotnei

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.