Menu
 

Pabeigta ķīmisko atkritumu izvešana no LU piederošās ēkas Baldonē Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA/Apriņķis.lv
Foto - Valsts vides dienests Foto - Valsts vides dienests

Pateicoties Latvijas Universitātes operatīvai rīcībai, ir pabeigta atkritumu izvešana no augstskolai piederošās ēkas Baldonē, kur ceturtdien tika konstatēti pagaidām nenoskaidrotas personas patvaļīgi novietoti bīstamie atkritumi – 37 mucas ar ķīmiskām vielām, vēsta Valsts vides dienests.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inta Palkavniece informēja, ka izsaukums uz notikuma vietu saņemts plkst.19.31 un sākotnēji tika pieļauts, ka no vienas mucas ir notikusi noplūde. Taču notikuma vietā konstatēts, ka noplūde nav notikusi, bet tā tika norobežota, lai turpmākos pārbaudes darbus veiktu Valsts vides dienests (VVD).

Pēc VVD informācijas piektdienas rītā, tiešs apdraudējums videi un iedzīvotājiem nepastāv. Sākotnējā informācija liecinājusi, ka mucās ir dažādi bīstamie ķīmiskie atkritumi, galvenokārt atstrādātās eļļas. Lai izvērtētu iespējamo kaitējumu videi un noskaidrotu, kas ir šo bīstamo atkritumu radītājs, ir paņemti vielu paraugi.

Par LU Saimniecības pārvaldes garāžas ēkā atrastām mucām ar bīstamām ķīmiskām vielām, universitātes vadība ir identificējusi un izsaukusi vainīgo personu sniegt skaidrojumu par veikto "pašdarbību", aģentūrai LETA sacīja LU infrastruktūras departamenta direktora pienākumu izpildītājs Marģers. Počs.

"Mums pašiem ir jautājums – kur var atrast 30 mucas ar ķīmiju? Mēs ļoti rūpīgi centīsimies noskaidrot visus apstākļus un sadarbojamies ar Valsts vides dienestu un Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestu. Esam izsaukuši arī mūsu pakalpojumu sniedzēju, kas nodrošina ķīmisko vielu utilizāciju un noteiks, kas šī ir par vielu," LETA citējusi Poču.

Piektdien dienas vidū tika uzsākta bīstamo vielu paraugu ņemšana un atkritumu izvešana uz atbilstošu glabātuvi un dažu stundu laikā darbi tiks pabeigti. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.