Menu
 

LZP iebilst pret Mārupes novada pašvaldības plāniem veikt blīvu apbūvi Jaunmārupes vecākajā parkā

  • Autors:  LETA
Jaunmārupes dabas parks rudenī. Foto - Mārupes novada pašvaldība Jaunmārupes dabas parks rudenī. Foto - Mārupes novada pašvaldība

Latvijas Zaļās partija (LZP) iebilst pret Mārupes novada pašvaldības plāniem veikt blīvu apbūvi Jaunmārupes vecākajā parkā.

Partijas valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars paziņojumā presei norāda, ka parks ir ļoti ainavisks, gadu desmitiem plaši izmantots ģimeņu atpūtai pie dabas, brīvdabas pasākumu organizēšanai un dabas procesu izzināšanai.

Pret šo ieceri publiskās apspriešanas laikā iestājušies vairāki simti iedzīvotāju. Arī LZP iebilst pret "barbarisku iejaukšanos" parka struktūrā, jo tas noteikti jāsaglabā vides izziņas un rekreācijas vajadzībām, uzskata Tavars.

Partija norāda, ka ažiotāžu par Jaunmārupes parku ir radījusi topošā Mārupes novada teritorijas plānojuma grozījumu 2014.-2026.gadam redakcija, kurā vērīgākie iedzīvotāji konstatējuši "nezaļas" izmaiņas Jaunmārupes parka teritorijā.

Plānoto zonējuma maiņu, daļu dabas parka teritorijas nomainot uz sabiedrisko apbūvi, pašvaldība plānā iekļāvusi, pamatojoties uz konkrēta darbības ierosinātāja iesniegumu. Šāds solis būtu pretrunā citos novada attīstības dokumentos definētajiem mērķiem - neveidot jaunas apbūves teritorijas esošo dabas teritoriju vietā un veicināt zaļo zonu īpatsvaru ciemu teritorijās.

"LZP uzskata, ka Jaunmārupes parka gadījumā nav nozīmes ne plānotās apbūves mērķim, ne funkcijām. Svarīgs tikai fakts - parks jāsaglabā neskarts un jāattīsta vides izglītībai un rekreācijai atbilstošā veidā. Pašvaldība nedrīkst ignorēt vairāk nekā 500 iedzīvotāju iebildumus un vēlmes par parka turpmāko izmantošanu. Tāpat iecere jāanalizē no ietekmes uz vidi viedokļa, kas līdz šim brīdim nav izdarīts," norāda Tavars.

Politiķis arī norāda, ka Mārupes novada teritorijas plānojuma grozījumu publiskās apspriešanas termiņš ir beidzies un pašvaldībai priekšā stāv darbs apkopot visus iesūtītos priekšlikumus. "Ceram, ka sabiedrības vēlmes tiks ņemtas vērā un tiks pieņemts lēmums par jaunas, daudz zaļākas Mārupes novada teritorijas plānojuma grozījumu redakcijas izstrādi," uzsver Tavars.

Jau ziņots, ka 16.jūlijs bija pēdējā diena, kad iedzīvotāji var piedalīties Mārupes novada teritorijas plānojuma līdz 2026.gadam pilnveidotās redakcijas publiskajā apspriešanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.