Menu
 

Turpinās Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcija

  • Autors:  Sigulda.lv
Foto - Siguldas novada pašvaldība Foto - Siguldas novada pašvaldība

Siguldas 1. pamatskolā turpinās pērn uzsāktā apjomīgā rekonstrukcija, kas norisināsies trīs kārtās. Šobrīd turpinās otrās kārtas būvdarbi, kurus saskaņā ar iepirkumu veic pilnsabiedrība “WCS”.

Otrās kārtas būvdarbu laikā tiek veikti pagrabstāva un pirmā stāva iekštelpu remontdarbi – demontētas sienas, izbūvētas jaunas starpsienas, veidojot jaunas klašu telpas un labierīcības, kā arī veikta logu nomaiņa visā ēkā. Pārbūvēts tiek arī virtuves un ēdnīcas bloks un atjaunotas iekšpagalma kāpnes. Skolas telpas kļūs pieejamas arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem. Tāpat ēkā tiek veikti elektromontāžas darbi, apkures, ventilācijas un vājstrāvu sistēmas pārbūve.

Nākamajā gadā tiks veikts Siguldas 1. pamatskolas būvdarbu trešais posms, un tā laikā vairākas mācību telpas tiks pielāgotas mūsdienu prasībām, kā arī tiks labiekārtota skolas teritorija. Plānots, ka Siguldas 1. pamatskolas remontdarbi, nodrošinot mācību procesa nepārtrauktību, noslēgsies 2020. gadā.

Jau ziņots, ka pirmās kārtas būvdarbu laikā skolas pirmajā stāvā blakus aktu zālei tika izbūvēti divi jauni mūzikas kabineti un foajē. Lai kabinetus nodrošinātu ar dienas gaismu, ēkas fasādē izbūvēti seši jauni logi, savukārt, lai panāktu izcilas akustiskās īpašības, kabinetos ir uzstādīti skaņu absorbējoši griestu un sienu paneļi. Lai radītu patīkamu un drošu mācību vidi, skolas pagrabstāvā pārplānoti un izremontēti divi zēnu mājturības kabineti un noliktava, šīm telpām izbūvēti jauni logi un durvis, izveidota jauna ventilācijas, apgaismes un ugunsdrošības sistēma. Papildus minētajiem darbiem veikta apkures sistēmas pārbūve, tai skaitā nomainīti visi radiatori skolas aktu zālē. Veikts arī bojātās aktu zāles ārsienas daļas remonts.

Kopumā Siguldas 1. pamatskolas ēkas sakārtošanai paredzēti vairāk nekā 4 miljoni eiro. Skolas ēkas pārbūve tiek veikta Eiropas Reģionālās attīstības fonda līdzfinansētā projekta Nr. 8.1.2.0/17/I/005 "Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas atjaunošana, pārbūve un materiāltehniskās bāzes modernizācija” ietvaros. Eiropas Reģionālās attīstības fonds Siguldas Valsts ģimnāzijas un Siguldas 1. pamatskolas rekonstrukcijai un materiāltehniskās bāzes modernizācijai ir piešķīris teju trīs miljonus eiro, valsts līdzfinansējums skolu rekonstrukcijai paredzēts vairāk nekā 1,6 miljonu eiro apmērā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.