Menu
 

Sūdzību dēļ Burovs sasauc sanāksmi par gājējiem paredzēto Rīgas gaisa pārvadu turpmāko apsaimniekošanu

  • Autors:  LETA
Foto - Rīgas dome Foto - Rīgas dome

Saņemto sūdzību dēļ Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) sasaucis sanāksmi, kurā lems par gājējiem paredzēto gaisa pārvadu piederību un turpmāko izmantošanu.

Kā informēja Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja vietniece Baiba Gailīte, Rīgas pilsētas pašvaldība saņēmusi vairākas iedzīvotāju sūdzības, kas saistītas ar gaisa pārvadu, ko izmanto kā gājēju tiltus, uzturēšanu.

Sanāksmē ar pārstāvjiem no Rīgas domes Īpašuma departamenta, Rīgas domes Satiksmes departamenta, Rīgas pilsētas būvvaldes, AS "Latvijas dzelzceļš", AS "Rīgas siltums", pašvaldības uzņēmuma SIA "Rīgas ūdens", AS "Latvijas gāze" un AS "Latvenergo" lems par šo inženierbūvju piederību, funkcionālo izmantošanu un turpmāko apsaimniekošanu.

Sanāksme notiks nākamnedēļ, 29.jūlijā, Rīgas domē. Pēc sanāksmes, ap plkst.14.30, mediju pārstāvjiem būs iespēja sanāksmes dalībniekiem uzdot jautājumus.

Latvijas Televīzija (LTV) šonedēļ vēstīja, ka Rīgā vairāki gājēju tilti, kurus cilvēki izmanto ikdienas gaidās, juridiski nevienam nepieder, kā rezultātā neviens arī nerūpējas par šo objektu tehnisko stāvokli.

LTV ziņoja, ka Rīgā sliktā tehniskā stāvoklī ir tilts pār Zundas kanālu. Rīgas būvvalde, atbildot uz iedzīvotāju sūdzībām par tilta tehnisko stāvokli, aicināja vērsties Satiksmes departamentā, jo tilts pār Zundas kanālu esot uzskatāms par satiksmes infrastruktūras objektu - ielas inženierbūvi, kas ir publiskā lietošanā. Savukārt Satiksmes departamentā apgalvoja, ka par šo tiltu neatbild, turklāt tas nemaz neesot gājējiem domāts tilts.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.