Menu
 

Ķekava un Vācijas pilsēta Bordesholma parakstījusi sadarbības līgumu, solot veicināt kopējās aktivitātes

  • Autors:  LETA
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire un "Ķekavas un Bordesholmas draudzības biedrības" priekšsēdētājs Māris Majausks parakstījuši sadarbības līgumu, ar mērķi veicināt kopējās aktivitātes starp Latvijas un Vācijas pašvaldībām, liecina vietvaras publicētā informācija.

Parakstot līgumu abas puses vienojas popularizēt Ķekavas un Bordesholmas sadraudzību, izstrādāt un iesniegt projektu pieteikumus dažāda veida finansējuma piesaistei, kā arī sadarboties abu valstu sadraudzībā sporta, veselības, izglītības, un sociālajās jomās.

Tāpat abas puses vienojas sadarboties vides atbalstošu veicināšanas pasākumu organizēšanā, un abu valstu vēstures un kultūras tradīciju izzināšanā, iesaistot jauniešus un citas paaudzes sadarbības aktivitātēs.

Ķekavas novada un Bordesholmas pašvaldību sadraudzības pirmsākumi meklējami jau 1991.gadā. Lai veicinātu šo sadraudzību, 1994.gadā tika nodibināta Bordesholmas - Ķekavas draudzības biedrība Bordesholmā, bet 1999.gadā Ķekavas - Bordesholmas draudzības biedrība Ķekavā.

Iedzīvotāji biedrībā darbojas pēc brīvprātības principa, aktīvi iesaistoties savstarpējās sadraudzības aktivitātēs, kā arī palīdzot Bordesholmas un Ķekavas pašvaldībām sadarbības plānu realizēšanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.