Menu
 

"Bez tabu": Stopiņu novada pašvaldība atceļ skolēnu autobusu citu novadu audzēkņiem

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ulbrokas vidusskola. Foto - arhīvs Ulbrokas vidusskola. Foto - arhīvs

Līdz šim Stopiņu novada pašvaldība skolēniem, kuri mācās Ulbrokas vidusskolā, taču dzīvo ārpus novada teritorijas, bija nodrošinājusi skolēnu autobusu, kas bērnus nogādā uz skolu un atpakaļ mājās. Sākot ar jauno mācību gadu, pašvaldība lēmusi transportu nodrošināt tikai tiem audzēkņiem, kuri dzīvo novada teritorijā. Līdz ar to teju 100 audzēkņu vecāki ir neziņā par to, kā bērnus no 1. septembra nogādāt mācību iestādē, vēsta TV3 raidījums “Bez tabu”.

Raidījumu uzrunājusi divu bērnu māmiņa Santa no Salaspils, kuras atvases mācās Ulbrokā. Bērni Stopiņu novadā ne tikai apmeklē skolu, bet arī ārpusskolas aktivitātes. Ziņa par izmaiņām saistībā ar skolēnu autobusu saņemta īsi pirms mācību gada beigām – vecāki bijuši sašutuši. Viens no variantiem, lai nokļūtu mācību iestādē, ir izmantot sabiedrisko transportu, taču Santai tas nešķiet pieņemams risinājums, jo autobusa pietura atpakaļceļā no skolas atrodas šosejas malā, nav labiekārtota un šķiet ļoti bīstama bērniem.

Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne “Bez tabu” apstiprināja, ka no 1. septembra ir atcelti skolēnu autobusu reisi ārpus novada teritorijas. Par vienu no galvenajiem iemesliem viņa sauc iedzīvotāju skaita pieaugumu un saņemtās sūdzības no vietējiem iedzīvotājiem, kuri izteikuši nepatiku pret to, ka skolēnu maršrutu autobusi esot pārpildīti, tāpēc netiekot nodrošināta pilnvērtīga drošība.

Izglītības kvalitātes valsts dienesta (IKVD) pārstāvis Maksims Platonovs stāstīja, ka Izglītības likumā ir noteikts pienākums pašvaldībām nodrošināt transportu uz izglītības iestādi bērniem, kuriem nav iespēja skolā nokļūt ar sabiedrisko transportu. No likuma aspekta šajā gadījumā pašvaldība ir rīkojusies atbilstoši, tomēr IKVD pārstāvis uzsver, ka būtiskākais ir rīkoties bērna vislabākajās interesēs.

Zīmīgi, ka Salaspils, Stopiņu un Ropažu novadu apvienošana ir paredzēta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas piedāvātajā administratīvi teritoriālās reformas modelī. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.