Menu
 

Kultūras centrs "Siguldas devons" pirmajā sezonā pulcējis 16 000 apmeklētāju

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - facebook.com/siguldasdevons Foto - facebook.com/siguldasdevons

Kultūras centrs “Siguldas devons” kopš vērienīgās atklāšanas 2018. gada rudenī aizvadījis aizraujošu un daudzveidīgiem pasākumiem bagātu pirmo sezonu, uz profesionālās mākslas un Siguldas amatiermākslas pasākumiem pulcējot vairāk nekā 16 000 apmeklētāju, informē Siguldas novada pašvaldība.

Pirmajā sezonā ir izveidota sadarbība ar vairākiem jauniem sadarbības partneriem, apmeklētāju ērtībām papildināts tehniskais nodrošinājums un kultūras centrs “Siguldas devons” izvirzīts sabiedrisko mediju balvas “Kilograms kultūras” nominācijai kā viena no spilgtākajām Latvijas kultūras notikumu vietām 2018. gadā.

Pirmajā sezonā “Siguldas devonā” ar lielisku sniegumu skatītājus iepriecināja Raimonds Pauls, Daumants Kalniņš, Katrīna Gupalo, Andrejs Osokins, Ivo Fomins, Uldis Marhilevičs, Aija Andrejeva, Guntars Račs, “Big Al & The Jokers”, Latvijas Radio bigbend un Pierre Bertrand (Francija), Mārcis Auziņš un citi.

Kultūras centrā katru mēnesi bija iespēja baudīt profesionālas teātra izrādes – “Siguldas devonā” ar izrādēm viesojās Dailes teātris, Jaunais Rīgas teātris, Liepājas teātris un Daugavpils teātris, un Sanktpēterburgas Valsts bērnu baleta teātris ar izrādi “Riekstkodis”. Vislielāko atsaucību skatītāju vidū aizvadītajā sezonā guva mūzikls “Māsa Kerija”, grupas “Melo M” un komponista Mārtiņa Brauna jubilejas koncerti.

Īpašs piedāvājums aizvadītajā sezonā tika sagādāts arī programmas “Skolas soma” ietvaros, kuras laikā novada skolēni tikās ar mūziķiem Ralfu Eilandu un Elzu Rozentāli koncertprogrammā bērniem “Brīnišķīgais ceļojums”, kā arī Anniju Putniņu, Miku Dukuru, Laimu Jansoni, DJ Monsta un citiem mūziķiem uzvedumā “Mana tautasdziesma”.

Biļešu tirdzniecības statistika rāda, ka siguldiešu īpatsvars profesionālās mākslas koncertos ir 55%. Aizvadītajos šī gada mēnešos, piemērojot 20% atlaidi visiem Siguldas novada iedzīvotāja ID kartes īpašniekiem un 40% atlaidi novada daudzbērnu ģimenēm, pašvaldība nodrošinājusi atlaides turpat 10 000 eiro apmērā. Savukārt pilnveidojot tehnisko nodrošinājumu, lai uzlabotu ērtības mazajiem skatītājiem izrāžu laikā, pirmās sezonas laikā ir iegādāti 150 sēdvietu paliktņi.

Tāpat kultūras centrs “Siguldas devons” kļuvis par iecienītu vietu iedzīvotāju sabiedrisko apspriežu rīkošanai un dažādu nozaru semināru vai konferenču organizēšanai. Kā nozīmīgākais un vērienīgākais bijis Latvijas investīciju un attīstības aģentūras rīkotais “Magnetic Latvia” biznesa forums “Uzņēmums 3D”.

Kultūras centra “Siguldas devons” otrās sezonas atklāšana “Otrais lēciens” norisināsies no 6. līdz 8. septembrim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.