Menu
 

Video: Zāles pļāvēju svētki "Sienāzis 2019" Baldonē pulcē lielu skaitu interesentu

  • Autors:  Apriņķis.lv/Baldone.lv
Foto - facebook.com/zalesplavejusvetki Foto - facebook.com/zalesplavejusvetki

Baldonē norisinājās nu jau par tradīciju kļuvušie zāles pļāvēju svētki “Sienāzis”. Pasākums pulcēja krietni vien vairāk skatītāju kā pērn. Līdzjutējiem bija iespēja piedalīties konkursos “Izpļauj vāveri” un “Ašais stūmējs”, atpūsties “Čill zonā” nesteidzīgi baudot pasākumu jestras mūzikas pavadījumā. “Saldajā ēdienā apmeklētāji iemēģināja jaunāko “Husqvarna” zāles pļaušanas tehniku.  Bērnus priecēja “Sienāžvilcieni” un īpašas stafetes.

Dalībnieki ieradās no visām Latvijas malām, vēsta pasākuma rīkotāji. Kuplajam Baldones dalībnieku pulkam pievienojās aktīvisti gan no tuvējās apkaimes Vecumniekiem, Iecavas, gan arī tālāku ceļu mērojuši – Alūksnes, Tērvetes, Tukuma un citām Latvijas vietām. Svētku dalībnieki bija pamatīgi pastrādājuši un parūpējušies, lai uz traktoru parādi apmeklētājiem būtu, ko redzēt. Kāds savu traktoru bija pataisījis par īstu alus mucu, no kuras pat varēja tecināt alu, kāds par baltu braucošu gulbi, cits par braucošu telti, bet viens dalībnieku pāris bija iejuties jaunlaulāto lomā, braucot zāles pļāvējā kāzu kleitā un uzvalkā.

Dalībnieki parādīja savu varējumu burtu izpļaušanā, kur kopā tika radīts mākslas darbs, kuru viennozīmīgi varēs vēl kādu laiku redzēt arī no satelītuzņēmumiem.

Īpašas ovācijas gan skatītāju, gan dalībnieku vidū izpelnījās dragreisa sacensības, kurās dalībnieki cīnījās par ātrāko braucienu kustībā pret kalnu. Uzvaras laurus plūca “Mcculloch” markas zāles pļāvējs, kas finālā braucienā pārspēja tā paša ražotāja markas tehnikas vienību. Tāpat skatītāju uzmanību piesaistīja industriālie jeb nulles apgrieziena zāles pļāvēji un to varējums šajā disciplīnā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.