Menu
 

Ar koncertiem, izrādēm un gadatirgu svinēs Salas pagasta Sīpolu svētkus

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Babītes novadā ar koncertiem, teātra uzvedumiem, leļļu teātra izrādēm, Sīpolu svētku gadatirgu, Sīpolu kapāšanas čempionātu un īpašajiem viesiem – regeja mūzikas grupu “Riga Reggae” – aizvadīs vasaru un sagaidīs rudens atnākšanu.

Turpinot pagājušajā gadā aizsākto tradīciju, svētdien, 25. augustā, Babītes novada kultūrizglītības centra filiāles Salas pagastā “Vietvalži” skvērā visas dienas garumā notiks Salas pagasta Sīpolu svētki, informē Babītes novada pašvaldībā.

“Šā gada svētku tēma “Dzintars sīpolos” izvēlēta, lai kopā atšķirtu tās Salas pagasta vēstures lappuses, kurās rakstīts par dzintara atradnēm. Kopā ar Babītes novada amatierteātri “Kalambūrs” Sīpolu svētkos izklaidējošā veidā varēs uzzināt par 1864. gada aprīlī Straupciema ganībās ganu atrastajiem dzintara gabaliem un to, kā šis atradums raisījis lielu interesi ne tikai vietējos dārgumu meklētajos, par Jūrmalas jaunkundzes atradumu sīpolu dobēs, kas bijis aptuveni 5000 gadu vecs, un citiem dzintara stāstiem,” stāsta pasākuma organizatore Sabīne Upeniece-Pika. Radošo prasmju telpā varēs apskatīt Jūrmalas pilsētas muzeja krājuma izstādi “Sastingusī saules gaisma”.

Salas pagasta Sīpolu svētku programmā paredzētas dažādas aktivitātes gan lieliem, gan maziem. Pašus mazākos pasākuma apmeklētājus priecēs “Rikko” leļļu izrāde “Sīpoliņa pasakas” un rokopera “Trīs ruksīši”, ceļojošā Liepājas leļļu teātra “Maska” izrāde “Šņāpuļa piedzīvojumi”, kā arī radošās aktivitātes kopā ar “Smilšu lampas” komandu, rotaļas ar pasaku tēlu Sīpoliņu un muzikālās darbnīcas. Savukārt mūzikas mīļotāji varēs baudīt grupas “Ārpilsētas sakars” un regeja mūzikas grupas “Riga Reggae” koncertu, vēsta pašvaldības pārstāvji.

Darbosies Latvijas ornitoloģijas biedrības putnu barotavu darbnīca un “IGLU” bērnu stūrītis. Svētku laikā atklās projekta “Tūrisms kopā” ietvaros tapušo Salas pagasta vides objektu “Sīpols”. Tāpat kā pagājušajā gadā apmeklētāji varēs mēroties spēkiem sīpolu kapāšanā un iegūt Sīpolu kapāšanas čempiona titulu, kā arī baudīt gardu, uz ugunskura vārītu sīpolu svētku zupu.

Sīpolu gadatirgū varēs iegādāties dažādus pašmāju ražotāju gardumus, rotas, darinājumus no koka, rožu stādus, sīpolpuķu stādus, pinumus, keramiku un vēl daudz ko citu, norāda pašvaldībā. Šogad plaši pārstāvēti būs ēdinātāji – varēs baudīt, sākot ar franču pankūkām un beļģu vafelēm, beidzot ar burgeriem, uz uguns ceptu gaļu un štovētiem kāpostiem. Uz Sīpolu gadatirgu sabrauks tirgotāji no visas Latvijas.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.