Menu
 

Mainīta satiksmes organizācija Jūrmalas šosejas un Rīgas apvedceļa krustojumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Turpinoties būvdarbiem uz Jūrmalas šosejas (A10), ir veiktas izmaiņas satiksmes organizācijā Jūrmalas šosejas (A10) un Rīgas apvedceļa (A4) krustojumā. 

Ir slēgtas visas apļveida nobrauktuves satiksmes mezglā ar Rīgas apvedceļu A5 (Salaspils–Babīte), arī braucot no Rīgas Liepājas virzienā. Pārkārtojot satiksmi uz brauktuvi Jūrmalas virzienā, tā arī turpmāk tiek organizēta pa divām joslām katrā virzienā, informē VAS "Latvijas Valsts ceļi" Komunikācijas daļā un Satiksmes informācijas centrā.

Satiksme Jūrmalas šosejas krustojumā ar Rīgas apvedceļu turpmāk tiek organizēta šādi:

• braucot no Rīgas uz Liepāju vai Piņķiem, jānogriežas uz nobrauktuvi uz Babīti un uz Rīgas apvedceļa jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā;

• braucot no Jūrmalas vai Piņķiem uz Babīti, jānogriežas uz nobrauktuvi uz Rīgas apvedceļu Piņķu virzienā un uz apvedceļa jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā, jāšķērso Jūrmalas šoseja un jāpagriežas pa labi uz nobrauktuvi no Jūrmalas šosejas;

• braucot no Babītes uz Rīgu: izbraucot uz nobrauktuves no Jūrmalas šosejas, jābrauc apvedceļa virzienā, uz apvedceļa jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā, jāšķērso Jūrmalas šoseja, vēlreiz jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā un pa nobrauktuvi jādodas uz Rīgu;

• braucot no Piņķiem uz Jūrmalu, jānogriežas uz nobrauktuvi no Jūrmalas šosejas Rīgas apvedceļa Liepājas virzienā un uz Rīgas apvedceļa jāapgriežas braukšanai pretējā (Babītes) virzienā, jāšķērso Jūrmalas šoseja, vēlreiz jāapgriežas braukšanai pretējā virzienā un jāturpina ceļš pa nobrauktuvi uz Jūrmalu.

Ņemot vērā meteorologu prognozi par vasarīgu laiku brīvdienās, paredzams, ka satiksme no Rīgas uz Jūrmalu sestdien un svētdien būs palēnināta, tāpēc "Latvijas Valsts ceļu" pārstāvji aicina izmantot elektrovilcienus, lai nokļūtu uz Jūrmalu.

AS “Pasažieru vilciens” Sabiedrisko attiecību daļas galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Agnese Līcīte informē, ka, ņemot vērā satiksmes organizācijas izmaiņas uz Jūrmalas šosejas un iespējamos satiksmes apgrūtinājumus šīs kūrortpilsētas virzienā, brīvdienās, 24. un 25. augustā, ir norīkoti 16 papildu vilcieni maršrutā Rīga–Dubulti–Rīga. Ar astoņiem papildus norīkotiem vilcieniem varēs nokļūt no Rīgas uz Dubultiem, tāpat arī atpakaļ no Dubultiem uz Rīgu kursēs astoņi papildu vilcieni. 

“Pasažieru vilciens”, pastāvīgi izvērtējot laika prognozi, vilcienu kustības sarakstā iekļauj papildu reisus uz galamērķiem piejūras virzienos, tādēļ atpūtnieki tiek aicināti sekot līdzi aktuālajam vilcienu kustības sarakstam un izmantot iespēju līdz iecienītajai pludmalei nokļūt, braucot vilcienā, norāda A. Līcīte.

Būvdarbi turpinās uz Vidzemes šosejas (A2) posmā no Garkalnes līdz Sēnītei, tur satiksme ir organizēta pa Siguldas virziena brauktuvi pa vienai joslai katrā virzienā, ziņo "Latvijas Valsts ceļu" pārstāvji. Intensīvi darbi norit arī uz reģionālajiem ceļiem. Uz autoceļa Ventspils–Kuldīga (P108) Ventspils pusē ir septiņi ar pagaidu luksoforiem regulēti posmi un nepieciešama vairāk nekā stunda, lai tos izbrauktu. Darbi notiek arī posmā no Gulbenes Balvu virzienā (P35) un no Tērvetes līdz Lietuvas robežai (P95).

Būvdarbu vietās autovadītāji tiek aicināti ievērot satiksmes organizāciju, pagaidu luksoforu signālus un satiksmes regulētāju norādes, lai satiksme caur būvobjektiem noritētu raiti un nerastos sastrēgumi, jo būvobjektos transportlīdzekļiem nav iespējams samainīties vietām. Neievērojot satiksmes ierobežojumus, var izraisīt pamatīgus sastrēgumus un apgrūtināt braukšanu sev un citiem satiksmes dalībniekiem, atgādina Komunikācijas daļā un Satiksmes informācijas centrā.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.