Menu
 

Baložos demontēta nelikumīgi uzceltā "skeitparka" konstrukcija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

26. augustā Medema parkā Baložos Ķekavas novada pašvaldība kā zemesgabala īpašniece demontēja nelikumīgi uzcelto “skeitparka” konstrukciju, ievērojot būvvaldes atzinumā ietverto norādījumu par īpašuma iepriekšējā tiesiskā stāvokļa atjaunošanu, kā arī ņemot vērā, ka būves būvētājs vai īpašnieks pats tā arī nebija veicis būves demontāžu, informē Ķekavas novada pašvaldībā.

Izprotot iedzīvotāju vēlmi par labiekārtotas teritorijas nepieciešamību Baložu pilsētā, pašvaldība šobrīd veic Medema parka labiekārtojuma elementu projektu izstrādi. Ķekavas novada domes 11. jūlija sēdē tika nolemts piešķirt finansējumu 48 000 eiro apmērā Medema parka atjaunošanai, tādēļ jau šogad šajā parkā uzlabos gājēju celiņu tīklu un pilnveidos bērnu atrakcijas. Tāpat, lai nodrošinātu plānveidīgu labiekārtošanas, rotaļlaukumu, apstādījumu un aktīvās atpūtas zonu izveidi visā novadā, tostarp Baložos, pašvaldība veido vienotu novada labiekārtošanas koncepciju.

Pašvaldības pārstāvji atgādina, ka Ķekavas novada pašvaldība jau no jūlija, kad tika konstatēta pavaļīga būvniecība uz pašvaldības īpašuma, tai skaitā pašvaldībai piederoša zemesgabala apbūve bez zemes nomas tiesību iegūšanas izsoles ceļā, ir veikusi vairākas darbības, lai novērstu būves ekspluatāciju, kas var radīt apdraudējumu bērnu drošībai un veselībai.

Lai informētu iedzīvotājus par būves iespējamo apdraudējumu, Ķekavas novada pašvaldība pie “skeitparka” izvietoja brīdinājuma zīmes. Taču, tā kā bērni un pusaudži nereaģē uz aizlieguma zīmēm, iedzīvotāju un pat pašvaldības policijas aicinājumiem neatrasties nedrošajā konstrukcijā, pašvaldība nolēma veikt būves demontāžu.

Tāpat Ķekavas novada pašvaldība ir saņēmusi vairākus rakstiskus iesniegumus un telefona zvanus no iedzīvotājiem, kuri sūdzas par troksni, kas rodas, skrituļslidu, skeitborda dēļu un skūteru riteņiem saskaroties ar koka konstrukciju.

Ņemot vērā iepriekšminētos iemeslus, šajā pirmdienā, klātesot Ķekavas novada pašvaldības Īpašuma pārvaldes, Attīstības un būvniecības pārvaldes un Reģionālās pašvaldības policijas pārstāvjiem, kā arī zvērinātam tiesu izpildītājam, tika demontēta nelikumīgi izbūvētā “skeitparka” konstrukcija, un tā tika nogādāta pašvaldības īpašumā esošajās telpās, kur konstrukcija atradīsies, līdz īpašnieks pieteiksies saņemt savu īpašumu.

Pašvaldības pārstāvji uzsver, ka pašvaldība atbalsta iedzīvotāju iniciatīvu uzlabot pašvaldības teritoriju un radīt papildu bērnu atrakciju iespējas Ķekavas novadā, un atgādina, ka šādu atrakciju uzstādīšana ir pieļaujama tikai normatīvajos aktos noteiktajā kārtībā, sākotnēji izstrādājot nepieciešamo būvniecības dokumentāciju, lai būtu gūta pārliecība par būves drošību, atbilstību būvniecības tiesisko kārtību normatīvo aktu prasībām, kā arī pašvaldības teritorijas plānojumam un konkrētās teritorijas kopējam attīstības mērķim.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.