Menu
 

Video: Projekta "Nāves sala" ietvaros sakopta salas teritorija

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto un video: Ķekavas novada pašvaldība Foto un video: Ķekavas novada pašvaldība

"Junior Achievement Latvia" (JAL) Līderu programmas ietvaros 23. augustā Nāves salā notika sakopšanas talka, informē projekta “Nāves sala” autore, JAL programmas dalībniece Monta Bergmane, kas ir arī Daugmales muzeja un Nāves salas ekskursiju gide un Daugmales pamatskolas absolvente.



Talkas laikā uz salas esošo veco norāžu vietā tika uzstādītas jaunas norādes, pie katra vēstures objekta uzstādīti informācijas stendi, kas ar informatīvajām planšetēm tiks papildināti divu nedēļu laikā, kā arī atjaunots solu un galdu krāsojums un sakopta Nāves salas teritorija – pie pieminekļa brīvības cīnītājiem, pie Septiņu nezināmo pieminekļa, atpūtas vieta, ierakumi, zemnīca un pastaigu takas. Kā stāsta M. Bergmane, projekta “Nāves sala” mērķis ir atjaunot un pilnveidot Nāves salu, saglabājot to kā vērtīgu vēstures objektu un veiksmīgu tūrisma galamērķi.

Projekts tika īstenots sešu mēnešu laikā, sadarbojoties ar AS "Latvijas Valsts meži", Ogres tehnikumu un Ķekavas novada pašvaldību, kuri finansiāli atbalstīja projekta realizāciju. Talkā piedalījās gandrīz 20 cilvēku – jaunieši, Zemessardzes 54. inženiertehniskā bataljona zemessargi un Ķekavas novada pašvaldības Daugmales pagasta pārvaldes darbinieki, vēsta Ķekavas novada pašvaldībā.

Multimediji

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.