Menu
 

Siguldas novada kapsētās turpmāk veiks videonovērošanu

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.sigulda.lv Foto: www.sigulda.lv

Rūpējoties par Siguldas novada kapsētu teritoriju labticīgu lietošanu, iedzīvotāju iekārtoto tuvinieku atdusas vietu saglabāšanu, sargājot tās no iespējama vandālisma vai zādzībām, kā arī rūpēs par kapsētu apmeklētāju drošību, Siguldas novada pašvaldības policija ir uzsākusi kapsētu teritoriju videonovērošanu.

Tāpat Siguldas novada kapsētās veikti sezonas laikā uzkrāto organisko atkritumu utilizācijas darbi: Siguldas kapsētā utilizācijai izvesti aptuveni 40 m3, Allažu pagasta kapsētā – 35 m3, savukārt Mores pagasta kapsētā – aptuveni 10 m3 atkritumu, informē Siguldas novada pašvaldībā.

Allažu pagasta kapsētā iepriekš konstatēta nelikumīga būvgružu izvešana. Siguldas novada kapsētās arī agrāk nereti tika konstatēti gadījumi, kad negodprātīgi iedzīvotāji ieveduši un sadzīves atkritumu konteineros iegāzuši celtniecības materiālus, tostarp būvgružus un betona flīzes, elektropreces un citas personīgajā mājsaimniecībā vairs nevajadzīgus priekšmetus.

Kapsētās konstatēti arī atsevišķi augu stādījumu un kapavietu labiekārtojuma mazo arhitektūras formu, soliņu un apmaļu, zādzību gadījumi. Par konstatētiem šādiem gadījumiem ziņots arī pērn, norāda pašvaldībā.

Siguldas novada administratīvajā teritorijā ir trīs kapsētas, un visas trīs atrodas pašvaldības atbildībā un pārraudzībā. Siguldas kapsēta aizņem 8,6 hektārus, Allažu pagasta kapsēta Stīveros, Allažu pagastā, – 7,2 hektārus un Mores pagasta kapsētā Morē, Mores pagastā, – 1 hektāra lielu teritoriju.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.