Menu
 

Mārupes pašvaldība paplašinās atbalstu ģimenēm

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

28. augusta domes sēdē Mārupes novada pašvaldība lēmusi palielināt atbalsta apmēru Mārupes novada ģimenēm. Palielināti jaundzimušo pabalsti jaunajiem vecākiem, kā arī lemts turpmāk noteiktā apjomā atbalstīt daudzbērnu ģimenes.

Lai sniegtu atbalstu novada iedzīvotājiem jaundzimušo aprūpei, Mārupes novada dome veikusi grozījumus saistošajos noteikumos un palielinājusi vienreizējo pabalstu jaundzimušo vecākiem, informē Mārupes novada domes sabiedrisko attiecību speciāliste Ilze Žunde.

Saskaņā ar grozījumiem tiek palielināts pabalsta apmērs no 150 eiro uz 200 eiro par katru jaundzimušo bērnu, kura deklarētā dzīvesvieta ir Mārupes novada administratīvajā teritorijā, ja viena bērna vecāka deklarētā dzīvesvieta uz bērna piedzimšanas brīdi ir Mārupes novadā ne mazāk kā vienu gadu. Savukārt, ja abu vecāku deklarētā dzīvesvieta uz bērna piedzimšanas brīdi Mārupes novadā ir ne mazāk kā vienu gadu un bērna deklarētā dzīvesvieta ir Mārupes novada administratīvajā teritorijā, turpmāk tiks izmaksāts pabalsts 400 eiro apmērā līdzšinējo 300 eiro vietā.

Lai saņemtu pabalstu, vienam no vecākiem nepieciešams iesniegt iesniegumu Mārupes novada Sociālajā dienestā. Izmaiņas saistošajos noteikumos stāsies spēkā ar 2020. gada 1. janvāri, vēsta I. Žunde.

Domes sēdē pieņemti arī saistošie noteikumi daudzbērnu ģimeņu atbalstam. Pašvaldība lēmusi turpmāk atbalstīt daudzbērnu ģimeņu trešos un nākamos bērnus, piešķirot divu veidu pabalstus – 40 eiro apmērā mēnesī bērnam no 1,5 gadu vecuma līdz skolas gaitu uzsākšanai un 40 eiro apmērā gadā bērnam no 1. līdz 9. klasei.

Pabalsts tiek izmaksāts tad, ja visi daudzbērnu ģimenes locekļi – abi vecāki un bērni, kuriem tiek prasīts atbalsts, – ir deklarēti vienā mājsaimniecībā Mārupes novada administratīvajā teritorijā vismaz vienu gadu pirms pabalsta pieprasīšanas, skaidro domes pārstāve.

Lai saņemtu pabalstu, bērna likumiskajam pārstāvim Mārupes novada Sociālajā dienestā jāiesniedz iesniegums. 2019. gadā pabalsts tiks izmaksāts par laika periodu, sākot no šī gada 1. septembra, ja iesniegums tiks iesniegts līdz 2019. gada 15. decembrim. Saistošie noteikumi stāsies spēkā pēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas atzinuma saņemšanas.

Mārupes novadam ir vieni no augstākajiem iedzīvotāju skaita pieauguma un dzimstības rādītājiem valstī. Ik gadu novadā piedzimst vidēji 350 bērni. 2018. gadā novadā dzimuši 364 mazuļi, iedzīvotāju skaits sasniedzis 22 054, bet daudzbērnu ģimeņu skaits – 627, norāda I. Žunde.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.