Menu
 

Ķekavas novadā pabeigti ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbi Loreķu laukā

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Ķekavas novada dome pabeigusi ūdensvada un kanalizācijas tīklu būvdarbus Loreķu laukā, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētā projekta "Ūdenssaimniecības pakalpojumu attīstība Ķekavā 4. kārta" laikā izbūvēts 11 250 metrus garš ūdensvads ar vairāk nekā 300 pieslēguma vietām privātmājām, kā arī 9920 metrus gara pašteces kanalizācija un spiedkanalizācija – arī ar vairāk nekā 300 pieslēguma vietām privātmājām.

Tāpat izbūvēti ugunsdzēsības hidranti visa projekta teritorijā atbilstoši būvnormatīvu prasībām, sešas kanalizācijas sūkņu stacijas notekūdeņu novadīšanai uz Ķekavas ūdenssaimniecības projekta 1. kārtā izbūvēto spiedvadu Ķekava–Rīga, kā arī iepriekšējā stāvoklī atjaunots ielu un ceļu segums Loreķu teritorijā. 

Būvdarbu kopējās izmaksas bija 4,44 miljoni eiro, no kurām ES līdzfinansējums bija 1,22 miljoni eiro.  Projekta galvenie mērķi bija samazināt notekūdeņu piesārņojuma nokļūšanu Daugavas upē, nodrošināt ūdensapgādes un centralizētas kanalizācijas notekūdeņu savākšanas pakalpojumu pieejamību blīvi apdzīvotās vietās, kā arī uzlabot pakalpojumu sniegšanas kvalitāti.

Būvdarbus veica SIA "Ostas celtnieks", būvuzraudzību nodrošināja – SIA "Dromos", bet tehniskā projekta izstrādātāja un autoruzraudze bija SIA "Firma L4". 

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.