Menu
 

Sāk pārbūvēt reģionālo autoceļu no Tīnūžiem līdz Ikšķilei

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas Valsts ceļi Foto - Latvijas Valsts ceļi

2.septembrī sākas segas pārbūves darbi 5 km garumā uz autoceļa Inčukalns–Ropaži–Ikšķile (P10) posmā no Tīnūžiem līdz Ikšķilei. Būvdarbi sāksies no rotācijas apļa krustojumā ar autoceļu Ulbroka–Ogre (P5) Ikšķiles virzienā. Jau šoruden tur paredzēti līdz trim ar pagaidu luksoforiem regulēti posmi, kas šajā ceļā pavadīto laiku varētu pagarināt par nepilnu pusstundu.

VAS “Latvijas Valsts ceļi” Komunikācijas daļā informēja, ka būvdarbu laikā tiks izbūvēts jauns salturīgais slānis un šķembu pamatne, sakārtota ūdens novades sistēma un ieklātas divas asfalta kārtas. Augstspiediena gāzesvadam autoceļa šķērsojuma vietā izbūvēs apvalkcauruli, bet Ikšķilē – lietus ūdens novades sistēmu un apgaismotu gājēju celiņu, kā arī pārbūvēs gājēju pāreju dzelzceļa pārbrauktuves zonā.

Autoceļa būvdarbus veic SIA “Ostas celtnieks” par līgumcenu 4,583 miljoni eiro, ko sedz valsts budžets, savukārt gājēju celiņa izbūvi apmaksā Ikšķiles novada pašvaldība. Saskaņā ar līgumu darbiem atvēlētas 210 kalendārās dienas, un, ņemot vērā ziemas pārtraukumu, tie tiks pabeigti nākamgad.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.