Menu
 

Ropažiem un Jūrmalai kompensēs izdevumus, kas radušies, sniedzot pabalstus bēgļiem

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija četrām pašvaldībām kompensēs izdevumus, kas radušies 2018.gadā sniedzot finansiālo un materiālo palīdzību bēgļiem un personām ar alternatīvo statusu, šodien lēma valdība.

Dokumentus par faktiskajiem izdevumiem, kas radušies, sniedzot finansiālo un materiālo palīdzību bēgļu un personu ar alternatīvo statusu uzņemšanas un sociālekonomiskās iekļaušanas pasākumiem 2018.gadā iesniedza kopumā četras pašvaldības par kopējo summu 8 399 eiro.

Pamatojoties uz Jelgavas pilsētas sniegto informāciju, 2018.gadā vietvara ir izmaksājusi dzīvokļa pabalstus īrei, pabalstus ārstēšanas izdevumu apmaksai, medikamentu iegādei, individuālo mācību piederumu iegādei, kā arī apmaksājusi skolēnu transporta izdevumus un pirmsskolas izglītības iestādes ēdināšanas izdevumus par kopējo summu 1 373 eiro apmērā.

Jūrmalas dome izmaksājusi pabalstus izglītības ieguves atbalstam, veselības aprūpes pabalstus un dzīvokļa pabalstus par kopējo summu 340 eiro apmērā, bet Ropažu novada pašvaldības izmaksājusi pabalstus ikmēneša izdevumiem un dzīvokļa pabalstus par kopējo summu 1 845 eiro apmērā.

Tikmēr Rīgas pašvaldība izmaksājusi pabalstus garantētā minimālā ienākumu līmeņa nodrošināšanai, dzīvokļa un veselības aprūpes pabalstus, apmaksājusi ēdināšanas pakalpojumus Rīgas Sociālā dienesta centrā "Kamene", kā arī sedza izdevumus īslaicīgās uzturēšanās mītnē par kopējo summu 4 841 eiro apmērā.

Šos izdevumus pašvaldībām plānots kompensēt no budžeta programmas "Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.