Menu
 

Pēc privātmāju īpašnieku iniciatīvas Ķekavas novadā izveidoti 17 atkritumu šķirošanas punkti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ķekavas novada pašvaldība Foto - Ķekavas novada pašvaldība

Ķekavas novada privātmāju rajonos un apkaimēs, kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas un nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri, iedzīvotāji var pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei. Šādu iespēju kā pilotprojektu privātmāju īpašniekiem nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.

Ķekavas novada pašvaldība no iedzīvotājiem saņēmusi 50 pieteikumus par šķiroto atkritumu punktu izveidi. Izskatot pieteikumus, šobrīd privātmāju rajonos jau darbojas 17 punkti. Visvairāk – seši –šķirošanas atkritumu punkti izveidoti Ķekavā, pa diviem – Daugmalē, Katlakalnā, Rāmavā, bet pa vienam – Plakanciemā, Baložos, Pļavniekkalnā, Lapeniekos, Krogsilā.

Pašvaldība kopā ar “Clean R” turpina strādāt pie pārējo pieteikumu izvērtēšanas un pateicas iedzīvotājiem par izrādīto interesi un cer, ka šo iespēju izmantos  vēl arī daudzi citi privātmāju īpašnieki, kuri, vienojaties ar kaimiņiem, vēlēsies savu māju tuvumā izveidot šķirošanas punktu.  Iedzīvotāji šim pakalpojumam var pieteikties Ķekavas novada pašvaldībā, zvanot vai rakstot Ķekavas novada Attīstības un būvniecības pārvaldes pārstāvim Jānim Vaivodam uz e-pastu: Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt. vai pa tālruni 29262256.

Pēc pieteikumu saņemšanas pašvaldības atbildīgie eksperti kopā ar “Clean R” izskata konkrēto privātmāju rajonu, zemes īpašumtiesības, un kopīgi atradot piemērotāko un ērtāko konteineru uzstādīšanas vietu konkrētajā apkaimē, kas vienlaikus būs estētiska un pilsētvidei piemērota.

Šķirošanas punkta izveidi, materiāla izvešanu un novērtēšanu nodrošinās vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R”. Pakalpojums privātmāju iedzīvotājiem ir bez maksas. Punktu veidos divi konteineri: zaļš stiklam un dzeltens iepakojumam, kas piemērots metāla, papīra/ kartona un plastmasas/ PET iepakojumam. Konteineri būs slēgti, piemēroti tikai šķirotā materiāla ievietošanai, lai novērstu sadzīves atkritumu ievietošanu tajos. “Clean R” nodrošinās punktu uzturēšanu un šķirotā materiāla izvešanu divas reizes mēnesī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.