Menu
 

Ķekavas novadā pieaudzis noslēgto atkritumu apsaimniekošanas līgumu skaits

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Rūpējoties par vidi un videi draudzīgu saimniekošanu, Ķekavas novada pašvaldība šogad apzina un klātienē apseko tās mājsaimniecības, kuru īpašnieki joprojām nav noslēguši līgumu par sadzīves atkritumu izvešanu. Šādu soli pašvaldība spērusi, lai novērstu nelegālu atkritumu izmešanu tam neparedzētās vietās, piemēram, mežos vai daudzdzīvokļu mājām paredzētajos atkritumu konteineros, un veicinātu iedzīvotāju atbildīgu attieksmi un rīcību pret vidi.

Kā liecina pašvaldības dati, pateicoties šai rīcībai, šobrīd  mājsaimniecību noslēgto līgumu skaits ar atkritumu apsaimniekotāju Ķekavas novadā – SIA “Clean R” – pieaudzis par vairāk nekā 11% , kas ir par 485 līgumiem vairāk nekā gada sākumā. Uz 2019. gada 1. septembri, neieskaitot daudzdzīvokļu mājas, ir noslēgts 4861 līgums, no kuriem 4483 ir privātmājas un 378 uzņēmumi.

Kā skaidro procesu Īpašumu pārvaldes speciālisti, vispirms klātienē tiek apsekota mājsaimniecība, kura nav noslēgusi līgumu par atkritumu apsaimniekošanu, un, ja konstatē, ka māja ir apdzīvota, tiek sagatavota vēstule īpašniekam ar lūgumu ne vēlāk kā 30 dienu laikā no vēstules saņemšanas dienas noslēgt līgumu ar sadzīves atkritumu apsaimniekotāju. Dārza mājām, kurās uzturas tikai sezonāli, piemēram, tikai vasaras periodā, ir iespēja noslēgt līgumu ar SIA “Clean R” par atkritumu apsaimniekošanu konkrētā periodā.

Pēc atvēlētā laika atkārtoti tiek apsekots konkrētais īpašums. Ja arī tad vēl nav noslēgts līgums, lai gan vizuālas pazīmes liecina, ka īpašums ir apdzīvots un tajā tiek radīti atkritumi, informācija tiek nodota Reģionālajai pašvaldības policijai ar lūgumu uzsākt administratīvo lietvedību.

Šobrīd ir apsekotas mājsaimniecības tādās novada apdzīvotās teritorijās kā, piemēram, Ziedonī, Krustkalnos, Lapeniekos, Baložos, Rāmavā, Mākoņkalnā, Katlakalnā. Pašvaldības speciālisti darbu turpina, lai būtu apzināts viss Ķekavas novads, proti, vēl atlikusi Ķekavas, Plakanciema, Daugmales un Dzērumu teritorija.

Ķekavas novada pašvaldība atgādina, ka saskaņā ar Atkritumu apsaimniekošanas likumu un Ķekavas novada saistošajiem noteikumiem nekustamā īpašuma īpašniekiem ir pienākums slēgt līgumu par atkritumu apsaimniekošanu ar to atkritumu apsaimniekotāju, kas noslēdzis līgumu ar Ķekavas novada pašvaldību par atkritumu apsaimniekošanu attiecīgajā teritorijā. Līgumu ar atkritumu apsaimniekotāju SIA “Clean R” iespējams noslēgt gan klātienē, gan interneta vietnes www.cleanr.lv sadaļā “e-pakalpojumi”, autorizējoties ar internetbankas starpniecību.

Domājot par videi draudzīgiem risinājumiem, Ķekavas novada privātmāju rajonos un apkaimēs, kur koncentrējas piecas un vairāk privātmājas un kur nav pieejami daudzdzīvokļu ēku tuvumā esošie šķirošanas konteineri, iedzīvotāji var pieteikties bezmaksas šķirošanas punkta izveidei. Šādu iespēju kā pilotprojektu privātmāju īpašniekiem nodrošina sadzīves atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums “Clean R” sadarbībā ar Ķekavas novada pašvaldību.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.