Menu
 

Piektdien Baltezera baznīcā atvadīsies no ilggadējā Ādažu mēra Breidaka

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ādažu novada pašvaldības arhīvs Foto - Ādažu novada pašvaldības arhīvs

Mūžībā devies bijušais Ādažu novada domes priekšsēdētājs Normunds Breidaks, kurš pašvaldību vadīja 23 gadu garumā – no 1990. gada līdz 2013.gadam.

N.Breidaka vadīšanas laikā Ādažos tapis Kultūrizglītības centrs, kurā darbojas divas iestādes – Ādažu Kultūras centrs un Ādažu Mākslas un mūzikas skola, uzbūvēts Kadagas bērnudārzs, tilts pār Gauju, rekonstruēta Ādažu katlu māja ar vienu no pirmajām koģenerācijas stacijām Latvijā, kā arī pilnībā rekonstruēta Pirmā iela un uzbūvēts Sporta centrs ar baseinu, norāda pašvaldībā.

Normunds Breidaks dzimis Ilūkstē, 1961.gada 7.augustā. Ilūkstē beidzis arī vidusskolu. Absolvējis Latvijas Lauksaimniecības akadēmijas (LLA) Celtniecības fakultāti, 1984.gadā sācis strādāt Ādažos par ceļa iecirkņa meistaru, vēlāk par darbu vadītāju Celtniecības pārvaldē, līdz 1990. gadā ievēlēts par Ādažu pagasta valdes priekšsēdētāju, vēlāk – novada domes priekšsēdētāju.

2004.gada nogalē Breidaks bija iniciators, viens no dibinātājiem un pirmais priekšsēdētājs politiskai partijai "Rīgas apriņķa novadu apvienība", kas laika gaitā ieguva pašreizējo partijas nosaukumu un iekļāvās partiju apvienībā "Latvijas reģionu apvienība". Partijas priekšsēdētāja amatu viņš pildīja līdz 2011.gada 16.jūnijam. 

Atvadīšanās no Normunda Breidaka piektdien, 13. septembrī, plkst.15.00 Baltezera baznīcā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.