Menu
 

Šogad greiderēšanas darbi veikti par 2,9 miljoniem eiro vairāk nekā 71 000 km garumā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

VAS “Latvijas autoceļu uzturētājs” (LAU) šogad greiderēšanas darbus uz grants seguma valsts autoceļiem veicis vairāk nekā 71 324 km garumā, ieguldot vairāk nekā 2,9 miljonus eiro. Grants seguma iesēdumu un bedru remontdarbi izpildīti vairāk nekā 125 870 m3 apjomā, bet seguma dilumkārtas atjaunošanas darbi izpildīti 6850 m3 apjomā, liecina uzņēmuma dati.

Sausā laikā grants autoceļu segums satiksmes ietekmē noput, kā rezultātā tiek atsegta autoceļa konstruktīvā kārta – to veido smilts. Līdz ar to autoceļu posmos, kuros ir nepietiekoši biezs segums, intensīvas satiksmes laikā veidojas “smilšu vannas“.

Tāpat satiksmes rezultātā uz grants seguma veidojas šķērsviļņi jeb “trepe”, atsevišķas bedres un iesēdumi. Savukārt nokrišņu laikā grants segums tiek pārmitrināts un tam samazinās nestspēja.

LAU regulāri apseko valsts autoceļus un atbilstoši to uzturēšanas klašu prasībām veic konstatēto defektu novēršanu. Līdz tam LAU aicina ceļu lietotājus izturēties ar sapratni un būt īpaši piesardzīgiem, kā arī aktīvi turpināt ziņot par būtiskiem autoceļu bojājumiem.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.