Menu
 

Balsojumā izvēlēsies iedzīvotāju favorītu GNP vārtiem – gājēju tiltam Siguldā

  • Autors:  Maija Rēna, Dabas aizsardzības pārvaldes sabiedrisko attiecību speciāliste
Projekts “Plūsma starp pilsētu un upi” no tīra taisnstūra ar racionālu struktūru veido plūstošu organisku formu. Tērauda un koka konstrukcija ir ietīta austā koka sietu apvalkā, tādējādi nodrošinot paplašinātu vietu apkārtnes apskatei tilta šķērsošanas laikā. Autors - Abraham Fung (Austrālija) Projekts “Plūsma starp pilsētu un upi” no tīra taisnstūra ar racionālu struktūru veido plūstošu organisku formu. Tērauda un koka konstrukcija ir ietīta austā koka sietu apvalkā, tādējādi nodrošinot paplašinātu vietu apkārtnes apskatei tilta šķērsošanas laikā. Autors - Abraham Fung (Austrālija)

Dabas aizsardzības pārvalde un Siguldas novada pašvaldība aicina iedzīvotājus piedalīties aptaujā un izvēlēties savu favorītu arhitektu idejām par Gaujas Nacionālā parka (GNP) simboliskajiem vārtiem – gājēju tiltam Siguldā.

Šī gada sākumā Dabas aizsardzības pārvalde sadarbībā ar arhitektūras ieceru konkursu rīkotāju “Bee Breeders” aicināja arhitektus izstrādāt metus GNP vārtiem – simboliskai ieejai nacionālajā parkā, kas vienlaikus nodrošinātu arī kājinieku tilta funkcijas, savienojot gravas malas virs Gaujas ielas Siguldā. Izvērtējot plašu ideju un dizainu klāstu, žūrija deva priekšroku tiem, kas piedāvāja jaunus eksperimentālus parka atklāšanas veidus, izvirzot trīs laureātus.

Nobalsot par savu favorītu iespējams kultūras centrā “Siguldas devons”, kur no 14. septembra līdz 1. oktobrim būs apskatāma laureātu piedāvāto arhitektūras metu izstāde.

Šis projekts piedāvā izveidot pastaigu vietu tīklu ar vairākiem uziešanas un noiešanas ceļiem, kas caurvijas ar gravā augošajiem kokiem, tādējādi, ļaujot vaļu jaunām atklāsmēm un dabas izziņai. Autors – Pol Kaloustian (Libāna)

Iespējamā kājinieku tilta atrašanās vieta plānota pie iebraukšanas Gaujas senielejā – pāri Gaujas ielai un tas savienotu Baznīcas ielu un Ainas ielu pie Spieķu parka. Tas ne tikai atvieglotu kājāmgājēju plūsmu starp apskates objektiem Siguldā, bet arī veicinātu Gaujas Nacionālā parka kā viena no Latvijā nozīmīgākajiem tūrisma objektiem atpazīstamību.

Siguldā iecerētais kājinieku tilts varētu kļūt par jaunu intereses un atpūtnieku piesaistes objektu, vienlaikus simbolizējot inovāciju un dabas sinerģiju. Siguldas novada pašvaldība un Dabas aizsardzības pārvalde kopīgi meklēs finansējuma iespējas projekta īstenošanai.

Gaujas Nacionālais parks ir lielākais un vecākais nacionālais parks Latvijā un viens no tūristu visvairāk apmeklētajiem galamērķiem valstī. Tam raksturīga liela bioloģiskā daudzveidība, reljefa formu dažādība, avoti, smilšakmens atsegumi, gleznainas ainavas un savdabīgi dabas un kultūrvēstures pieminekļi.

Šis tilta projekts simbolizē pār gravu pārkritušu koku ar raupju un izteikti reljefainu mizu. Tiltu veido ar lāzeru griezts apvalks, sākot no pulēta nerūsējošā tērauda līdz satīna brūnā krāsā krāsotam tēraudam, lai panāktu nepieciešamo efektu. Autori – Michel Boucquillon un Donia Maaou (Itālija)
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.