Menu
 

Mārupē tiks izveidota vietējās produkcijas tirdzniecības vieta

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - marupe.lv Ilustrācija - marupe.lv

2020.gadā  Mārupē, Bebru ielā 10, plānots  izveidot vietējās produkcijas tirdzniecības vietu un tūrisma informācijas punktu. Tiks izveidota tirdzniecības vieta, kur vienuviet amatniekiem, mājražotājiem un māksliniekiem popularizēt un nodot tirdzniecībā savu produkciju, kā arī tiktu piedāvāti Mārupes novada suvenīri un sniegta informācija par tūrisma pakalpojumiem novadā.

Kā vēsta novada pašvaldība, īstenojot projektu, tiks apgūts publiskais finansējums 35 000 eiro apmērā. Projekta realizācija notiks vairākās kārtās. Pirmajā projekta kārtā tiek plānots izbūvēt tūrisma informācijas centru un otrajā kārtā labiekārtot tuvējo teritoriju, ar mūsdienīgiem labiekārtojuma elementiem, veidojot sasaisti ar esošajiem apbūves objektiem un savienojot skvēru ar esošajām  ietvēm, plānoto stāvlaukumu.

Labiekārtotajā tirdzniecības vietā paredzēts apgaismojums un video novērošana. Pie ēkas tiek paredzēta plaša transformējama (slēgta /vaļēja) terase ar zaļo jumtu.

Paralēli 2017.gadā pašvaldība izstrādāja būvprojektu administratīvā centra sakārtošanai Mārupē, kura ietvaros Bebru ielā 10, vienā no kārtām tiks realizēta arī Bebru ielas un Gaujas ielas krustojuma pārbūve par apli un autostāvvietu izbūve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.