Menu
 

Siguldas pašvaldība izsolīs divus nekustamos īpašumus jaunu tūristu naktsmītņu būvēšanai

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Siguldas novada dome ir nolēmusi izsolīt divus nekustamos īpašumus jaunu tūristu naktsmītņu būvēšanai, informēja pašvaldībā.

Siguldas novada pašvaldība nodevusi atsavināšanai 2598 kvadrātmetru lielu nekustamo īpašumu ar nedzīvojamu ēku Jāņa Poruka ielā 12A. Nekustamā īpašuma izsoles sākumcena ir 111 000 eiro, un mutiska izsole notiks ar augšupejošu soli 5000 eiro apmērā. 

Tāpat Siguldas novada pašvaldība nodevusi atsavināšanai 5940 kvadrātmetru lielu nekustamo īpašumu Ainas ielā 4, kura sākumcena ir 191 000 eiro un mutiskās izsoles solis būs 10 000 eiro apmērā.

Izsoles noteikumi paredz, ka pārdodamajos zemes gabalos jāveic tūrisma un atpūtas iestāžu apbūve. Tāpat īpašumu jaunajiem saimniekiem, lai nodrošinātu atsavināmo nekustamo īpašumu arhitektoniskā un funkcionālā risinājuma atbilstību apkārtējās vides unikalitātei Gaujas senielejas tiešā tuvumā, ir izvirzīts nosacījums būvprojektēšanas sagatavošanā divu gadu laikā no zemes iegādes brīža būs jāveic skiču konkursa organizēšana, stāstīja pašvaldībā.

Pēc Centrālās statistikas pārvaldes apkopotajiem datiem, 2018.gads Siguldā bijis stabils tūrisma nozares izaugsmes gads, pārsniedzot pat tos rādītājus, kādi bija sasniegti pirms nozares krīzes. No kopējā ārvalstu tūristu skaita, kas apmeklējuši Latviju, Siguldā pērn nakšņojuši 1,6%, tādējādi Siguldas novads ieņem ceturto vietu uzņemto ārvalstu viesu tirgus daļā Latvijā. Rīgā tiek uzņemti 77,1%, Jūrmalā 8,5%, Liepājā 1,8% un Daugavpilī 1,4% ārvalstu tūristu.

Nekustamo īpašumu izsoles notiks 28.oktobrī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.