Menu
 

Siguldā gaidāma pļavai veltīta tirgus diena

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: www.facebook.com/JanaTirgus Foto: www.facebook.com/JanaTirgus

28. septembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Latvijas Dabas fonda projekts “GrassLIFE” kopā ar Jāņa tirgu Siguldā, Krišjāņa Valdemāra ielā 2, aicina uz īpašu tirgus dienu “Pļava ienāk tirgū!”. Visas dienas garumā tirgus apmeklētāji varēs iepazīties ar dabisko pļavu dažādos veidos un notiks vairākas bezmaksas aktivitātes – pļavas produktus gatavos un ar tiem cienās šefpavārs Ingmārs Ladigs un norisināsies ar pļavas tēmu saistītas radošās darbnīcas. Tāpat tirgū būs izcelti pļavai draudzīgie tirgotāji, kuri piedāvās ar dabisko pļavu saistītus produktus.

“Dabiskā pļava ir viena no visvairāk apdraudētajām dzīvotnēm Latvijā, tāpēc ar šo pļavas dienu tirgū aicinām atbalstīt pļavu un dabas daudzveidības saglabāšanu un pļavai draudzīgos produktu ražotājus,” informē Latvijas Dabas fonda komunikācijas vadītāja Liene Brizga-Kalniņa.

Tāpat pļavas dienā projekts “GrassLIFE” aicinās iepazīties tuvāk ar dabiskās pļavas dabas vērtībām un izvēlēties savu “pļavas apņemšanos” – rīcību, ar kuru katrs no mums var palīdzēt saglabāt un atjaunot dabiskās pļavas Latvijā. Apmeklētāji varēs izbaudīt īstu pļavas sajūtu ar pļavas skaņām, piedalīties balsošanā par pļavas vērtībām un parunāties ar pļavu ekspertiem, stāsta Dabas fonda pārstāve.

“Latvijas dabiskās pļavas ir īstas dabas dārgumu krātuves. To lielākā vērtība ir augu sugu daudzveidībā, kas vienā kvadrātmetrā pēc skaita var pārspēt pat tropisko mežu. Taču dabiskās pļavas šobrīd ir viena no visvairāk apdraudētajām dzīvotnēm Latvijā – visā mūsu teritorijā ir palikuši tikai 0,7% dabisko pļavu, un to stāvoklis turpina pasliktināties. Viens no veidiem, kā katrs no mums var palīdzēt pļavai, ir izvēlēties produktus – medu, tēju, gaļu un citus – no pļavai draudzīgajiem tirgotājiem,” stāsta projekta “GrassLIFE” vadītāja Inga Račinska.

“GrassLIFE” ir ES “LIFE” programmas finansēts projekts, kura mērķis ir atjaunot izzūdošos zālājus Latvijā un veicināt to ilgtspējīgu apsaimniekošanu. Akcija “Pļava ienāk tirgū!” tiek īstenota ar Latvijas vides aizsardzības fonda atbalstu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.