Menu
 

Ķekavas novada domes opozīcija vēlētos panākt Vītola atstādināšanu no amata

  • Autors:  LETA
Novada domes opozīcijas deputāts Neils Kalniņš. Foto - LETA Novada domes opozīcijas deputāts Neils Kalniņš. Foto - LETA

Ķekavas novada domes opozīcijas deputāti vēlētos rosināt Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) aizturētā novada domes priekšsēdētājas pirmā vietnieka Aigara Vītola (LZS) atstādināšanu no amata, noskaidroja aģentūra LETA, aptaujājot domes deputātus.

Novada domes opozīcijas deputāts Neils Kalniņš aģentūrai LETA sacīja, ka opozīcija nākamnedēļ rosinās sasaukt domes sēdi, lai lemtu par Vītola atstādināšanu no amata. "Domāju, ka tas būtu tikai pareizi, ja Vītols atkāptos pats, vai tiktu atstādināts vismaz uz izmeklēšanas laiku," sacīja Kalniņš.

Deputāts piebilda, ka nav pārsteigts par Vītola aizturēšanu. "Tas, kas pēdējos divos gados ir noticis Ķekavas domē, lika domāt, ka agrāk vai vēlāk tiesībsargājošās iestādes tam pievērsīs uzmanību. Domāju, ka tas ir tikai sākums," sacīja Kalniņš.

Ķekavas novada domes opozīcijas deputāts Andis Damlics aģentūrai LETA norādīja, ka opozīcija vēlētos Vītola atstādināšanu, taču, lai sasauktu ārkārtas domes sēdes, nepieciešami vismaz vienas trešdaļas jeb sešu deputātu paraksti.

"Diemžēl mēs opozīcijā esam tikai pieci deputāti, tāpēc, lai sasauktu ārkārtas sēdi, nepieciešams arī kāda pozīcijas deputāta paraksts. Nezinu, vai kāds no pozīcijas mums pievienosies ar savu parakstu," skaidroja Damlics.

Savukārt novada domes deputāts Andis Adats ("Vienoti Latvijai") aģentūrai LETA norādīja, ka viņam par Vītola aizturēšanu nav nekādas informācijas un viņš nevēlētos pieņemt kādus lēmumus, balstoties tikai uz medijos publicēto informāciju.

"Pieņemt kādu lēmumu, neko nezinot, būtu nepareizi. Ja Vītols ir "pieķerts aiz rokas", tad viņam būtu no amata jāatkāpjas. Ja izmeklēšana ir sākta, balstoties uz kādu ziņojumu, tad tas ir Vītola paša sirdsapziņas jautājums - atkāpties vai nē," sacīja Adats.

Deputāts Juris Jerums (apvienība "Vienotība", "Latvijas attīstībai", "Izaugsme") sacīja, ka "visi ir pieauguši cilvēki, katrs pats par sevi ir atbildīgs". "Patlaban mēs nevaram izslēgt arī to, ka Vītols ne pie kā nav vainīgs," norādīja Jerums.

Savukārt Vītola partijas biedre, deputāte Indra Priede (LZS) aģentūrai LETA sacīja, ka Vītola aizturēšanai viņai bijis "milzīgs pārsteigums" un viņa to nekādā veidā nevar komentēt.

Ar Ķekavas novada domes priekšsēdētāju Viktoriju Bairi un domes priekšsēdētājas otro vietnieku Valtu Variku aģentūrai LETA sestdien nav izdevies sazināties.

Jau ziņots, ka KNAB piektdien aizturējis Vītolu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija. KNAB informēja, ka piektdien aizturējis kādu Ķekavas novada pašvaldības amatpersonu un arī fizisku personu par iespējamu kukuļošanu saistībā ar būvdarbu veikšanu.

Kriminālprocess sākts šī gada 12.augustā pēc Krimināllikuma 320.panta trešās daļas, proti, par kukuļa pieprasīšanu lielā apmērā.

Krimināllietas materiāli satur ziņas par to, ka Ķekavas novada pašvaldības amatpersona, iespējams, pieprasīja uzņēmējam kukuli 30 000 eiro apmērā, lai uzņēmējs saņemtu pēdējo maksājumu no Ķekavas novada pašvaldības par būvdarbu veikšanu projekta ietvaros, informēja KNAB.

Patlaban aizturētas divas personas. Par piemērojamo drošības līdzekli procesa virzītājs lems atbilstoši Kriminālprocesa likumā noteiktajam termiņam, proti, 48 stundu laikā.

Izmeklēšanas interesēs detalizētu informāciju par kriminālprocesu KNAB pagaidām nevarot sniegt.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.