Menu
 

Baire: "Ķekavas novada pašvaldība strādā un turpinās strādāt iedzīvotāju labā"

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: LETA Foto: LETA

Ķekavas novada domes sēdē saņemot atkārtotu atbalstu uzticības balsojumā, Ķekavas novada domes priekšsēdētāja Viktorija Baire vēlreiz apliecina, ka Ķekavas novada pašvaldības darbs, īstenotie un uzsāktie projekti ir vērsti iedzīvotāju labā un pašvaldība turpinās mērķtiecīgi strādāt, lai uzlabotu novada infrastruktūru, lai novads augtu un attīstītos.

“Pašvaldības prioritāte vienmēr būs mūsu iedzīvotāji, un arī turpmāk pašvaldības darbs būs atklāts un mērķtiecīgi pilnveidots, lai iedzīvotāji būtu apmierināti ar pašvaldības sniegto pakalpojumu kvalitāti, īstenotajiem projektiem un lai pieņemtie lēmumi būtu juridiski un ekonomiski pamatoti,” pauž V. Baire, piebilstot, ka arī pašvaldībā izveidotā elektroniskā dokumentu vadības sistēma nodrošina lēmumu, dokumentu un maksājumu procesu atklātumu un caurspīdīgumu.

Viņa norāda, ka pašvaldība turpinās strādāt pie četrām galvenajām darbības prioritātēm – izglītības pieejamības nodrošināšanas, ceļu un apgaismojuma sakārtošanas, vides labiekārtošanas un sociālā atbalsta palielināšanas. Taču, protams, pašvaldības ieceru realizēšanas jauda ir atkarīga no pieejamā pašvaldības budžeta līdzekļu apjoma, tostarp no iespējām saņemt kredītus no valsts.

Pašvaldība sagatavojusi trīs lielus izglītības projektus. Tā plāno Ķekavas vidusskolai piebūvēt moduļu ēku un uzbūvēt Baložu vidusskolas piebūvi un sporta laukumu, kā arī iegādāties zemi jaunas skolas būvniecībai Katlakalnā. Šo projektu pieteikumi aizņēmumu saņemšanai ir iesniegti Pašvaldību aizņēmumu un galvojumu kontroles un pārraudzības padomē, un tie gaida rindā uz kredītlīdzekļiem, kas šogad pašvaldībām ir tik ierobežoti, ka pašvaldībām tiek aizkavēta nopietnu projektu realizācija, informē Ķekavas novada pašvaldības sabiedrisko attiecību vadītāja Vineta Vītoliņa.

Akcents tiek likts uz ceļu un ielu seguma un apgaismojuma sakārtošanu, piemēram, šogad pie sešām daudzdzīvokļu mājām Ķekavā, Gaismas ielā 19, ir pārbūvētas ietves, brauktuves, pazemes komunikāciju tīkli un elektroapgādes kabeļi, izbūvēta lietus ūdens kanalizācija un ielu apgaismojums, kā arī noasfaltētas piegulošās ielas un stāvlaukums. Tāpat izbūvēts gājēju un velobraucēju celiņš ar apgaismojumu Ķekavā gar A7 no Kalnakroga līdz Dienvidu ielai.

Šobrīd tiek projektēti trīs apvienotie gājēju un velobraucēju celiņi – gar autoceļu A7 no Ķekavas līdz Katlakalnam, gar autoceļu V2 no Ziedoņa līdz Rāmavai, kā arī Ķekavā gar autoceļu V6 “Ķekava–Putnu fabrika” posmā no Ķekavas sporta nama līdz Ziemeļu ielai, vēsta V. Vītoliņa.

Atjaunoti ceļu segumi tādās vietās kā Cālīšpurva iela Baložos, Mežmalas iela Krustkalnos un Atmodas, Nākotnes un Ziemeļu iela Ķekavā. Un nākamajā gadā ar ERAF atbalstu plānota arī divu ielu – Jaunatnes ielas un Uzvaras prospekta – sakārtošana, veicot ielu pilnu seguma rekonstrukciju.

Uzmanība tiek pievērsta arī ielu un gājēju pāreju apgaismojumam, piemēram, izbūvēts apgaismojums gājēju pārejai Krustkalnos pār autoceļu A7, jauns LED apgaismojums Meistaru ielā Valdlaučos un Zvejnieku ielā Vimbukrogā, sakārtots apgaismojums Atmodas un Stirnu ielā Ķekavā, uzstādīts apgaismojums Daugmales pagastā, Dzintaros. Patlaban tiek apgaismotas pieturvietas “Vimbas” Ķekavā pie autoceļa A7. Piešķirot līdzfinansējumu NVO projektiem, izveidots apgaismojums Lāču ielā Baložos, stāsta pašvaldības pārstāve.

Aktīvi darbs norit pie vides labiekārtošanas: izveidoti jauni puķu apstādījumi, izbūvēts sporta laukums Rāmavā, moderna atpūtas vieta pie Daugavas Ziedonī, un šobrīd atpūtas vietas labiekārtošanas darbi notiek Baložos, pie Titurgas ezera, kā arī tuvākajā laikā – Medema parkā. Lai ierīkotu Titurgā strītbola laukumu un šai idejai saņemtu līdzfinansējumu, ir iesniegts projekta pieteikums “Partnerība Daugavkrasts” projektu konkursā. Tāpat šobrīd tiek izstrādāts vienots Ķekavas novada labiekārtošanas plāns, lai pašvaldība nodrošinātu līdzsvarotu, plānveidīgu un iedzīvotājiem pievilcīgu atpūtas zonu izveidi visā novada teritorijā.  

Turpinot vides jomas attīstību, Ķekavā Loreķu laukā izbūvēti jauni ūdensvadu un kanalizācijas tīkli, nepārtraukti notiek daudzdzīvokļu māju siltināšanas darbi, kā arī visā novadā domāts par videi draudzīgu saimniekošanu, palielinot atkritumu šķirošanas iespējas gan daudzdzīvokļu māju, gan privātmāju iedzīvotājiem, norāda V. Vītoliņa.

Domājot par sociālā atbalsta palielināšanu, no 2019. gada ir paplašinātas iedzīvotāju grupas, kas var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa atlaides. Tāpat no šī mācību gada tiek apmaksātas ēdināšanas izmaksas viena eiro apmērā par dienu katram piecus un sešus gadus vecam bērnam no daudzbērnu ģimenēm bērnudārzos.

Pašvaldībā, veidojot uz klientu orientētu un efektīvu pašvaldības sniegto pakalpojumu klāstu, ir izveidotas piecas nozaru pārvaldes, ieviesti vairāki jauni risinājumi ērtākai pakalpojumu saņemšanai – uzstādīta elektroniskā rindu vadības sistēma un ieviesta mobilā lietotne, ļaujot iedzīvotājiem attālināti saņemt kārtas numuru pakalpojumu saņemšanai, kā arī ērtākai saziņai ar pašvaldību darbojas bezmaksas vienotais informatīvais tālrunis 8488.

Šobrīd daudzas uzsāktās lietas iedzīvotājiem nesīs redzamu rezultātu tuvāko gadu laikā, jo tie ir apjomīgi darbi un to rezultātus var sasniegt tikai ilgākā termiņā. Lai varētu realizēt turpmākās idejas novada attīstībā, ir uzsākts darbs pie Ķekavas novada pašvaldības budžeta 2020. gadam sagatavošanas, kurā savus priekšlikumus var iesniegt arī novada iedzīvotāji, atzīmē V. Vītoliņa.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.