Menu
 

Baldones pašvaldības īpašumā nodos slēgtās filiāles "Baldone" īpašumus 321 000 eiro vērtībā

  • Autors:  LETA
Foto no arhīva Foto no arhīva

Labklājības ministrija (LM) bez atlīdzības Baldones novada pašvaldības īpašumā nodos valsts sociālās aprūpes centra "Rīga" slēgtās filiāles "Baldone" īpašumus 321 000 eiro vērtībā, lēma valdība.

Baldones pašvaldības īpašumā LM nodod zemi 3,2 hektāru platībā, kā arī desmit būves, tostarp pansionāta ēku, palīgēkas, katlu māju un citas. Pēc LM aprēķiniem, kopējā nododamā nekustamā īpašuma vērtība ir aptuveni 321 000 eiro.

Baldones novada dome norādīja, ka tai nekustamais īpašums nepieciešams pašvaldības autonomo funkciju veikšanai, piemēram, iedzīvotāju komunālo pakalpojumu organizēšanai, iedzīvotāju sociālās palīdzības nodrošināšanai, palīdzības sniegšanai dzīvokļu jautājumu risināšanā un citām funkcijām.

Pēc LM paustā, nodošanai paredzētais nekustamais īpašums LM un tās padotībā esošajām iestādēm vairs nav nepieciešams ilgstošas sociālās aprūpes un sociālās rehabilitācijas pakalpojuma sniegšanai, kā arī citu iestāžu funkciju nodrošināšanai.

Kā ziņots, filiāle "Baldone" ir slēgta un centra klienti ir pārvesti uz citām filiālēm un jau iejutušies jaunajās mītnēs, aģentūrai LETA pastāstīja Valsts sociālā aprūpes centra direktores vietniece Ina Zajončkovska.

Viņa skaidroja, ka filiāle jau ir slēgta, bet telpas vēl tiekot uzturētas līdz to nodošanai. Filiāles "Baldone" klienti ir pārvietoti uz dažādām filiālēm – pēc izrādītās vēlmes vai pēc piederīgo pieprasījuma. Vairums klientu pārvesti uz filiāli "Ezerkrasti", norādīja Zajončkovska.

Jau ziņots, ka LM 2018. gada 12. novembra rīkojums par SAC "Baldone" darbības izbeigšanu noteica līdz 2019. gada 30. jūlijam pilnībā pabeigt filiāles "Baldone" likvidāciju, nodrošinot vairāku klientu pārvietošanu uz filiāli "Ezerkrasti".

 
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.