Menu
 

Ikšķiles novada deputāti lūgs politiķus neatbalstīt administratīvi teritoriālās reformas virzību esošajā redakcijā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Ikšķiles novada pašvaldība Foto - Ikšķiles novada pašvaldība

2.oktobrī Ikšķiles novada pašvaldībā notika ārkārtas domes sēde, kurā izskatīja jautājumu par administratīvi teritoriālo reformu. Deputāti bija vienisprātis, ka jāturpina aizstāvēt Ikšķiles novada iedzīvotāju aptaujā pausto nostāju par Ikšķiles novada administratīvās teritorijas saglabāšanu.

Pēc diskusijām deputāti vienbalsīgi pieņēma lēmumu atzīt Ministru kabineta 2019. gada 17. septembra konceptuālajā ziņojumā “Par administratīvi teritoriālo iedalījumu” administratīvi teritoriālā iedalījuma projektā paredzēto Ikšķiles novada pievienošanu Ogres novadam, nosakot Ogres pilsētu par jaunizveidotā novada administratīvo centru par nepamatotu, Ikšķiles novada iedzīvotāju interesēm un labas un pienācīgas pārvaldības principiem neatbilstošu.

Kā informēja pašvakdībā, deputāti nolēma lūgt Saeimas deputātiem un Valsts prezidentam neatbalstīt likumprojekta “Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums” virzību esošajā redakcijā un veikt grozījumus likumprojektā, iekļaujot Ikšķiles novadu Pierīgas teritorijā, un atcelt nepamatoti noteikto novadu veidošanas kritēriju par iedzīvotāju skaitu Pierīgas novados.

Gadījumā, ja Seimā tiks apstiprināta ATR, kuras izstrādes procesā, pēc vietvaras uzskata, nav ievēroti Eiropas Vietējo pašvaldību hartas pamatprincipi, un pieņemts Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likums šī brīža redakcijā, Ikšķiles novada dome iesniegs Satversmes tiesā pieteikumu par ATR atbilstību Latvijas Republikas Satversmes 1. un 101. pantam. Deputāti par pieņemto lēmumu informēs arī Saeimu, Valsts prezidentu, Ministru kabinetu, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministriju un Latvijas Pašvaldību savienību.

Pieslēdzieties, lai rakstītu komentārus
atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.