Menu
 

Inga Goldberga: Veiksmīgu teritoriālo reformu nodrošinās atbildīgās ministrijas, pašvaldību un parlamenta kopīga sadarbība

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Saeimas administrācija Foto - Saeimas administrācija

Administratīvi teritoriālā reforma ir uzsākusi savu gaitu, un tas ir liels izaicinājums visiem – gan atbildīgajai ministrijai un Saeimai, gan arī pašvaldībām, iedzīvotājiem un valstij kopumā, sacīja Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas priekšsēdētāja Inga Goldberga, trešdien komisijas deputātiem tiekoties ar vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministru Juri Pūci.

“Šajā laikā, kad vēl ir pietiekami daudz neskaidrību un sabiedrībā virmo virkne pretrunīgu viedokļu, ir būtiski, ka visas iesaistītās puses vienojas kopīgam darbam, diskutē par neskaidrajiem jautājumiem, uzklausa viens otru un rezultātā nonāk pie vislabākā risinājuma, lai mūsu valstī nākotnē būtu spēcīgas, aktīvas un ekonomiski attīstītas pašvaldības, kas saviem iedzīvotājiem spēj nodrošināt visus ikdienā nepieciešamos pakalpojumus,” komisijas priekšsēdētāju citē Saeimas preses dienests.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs deputātus iepazīstināja ar konceptuālo ziņojumu par plānoto administratīvi teritoriālo iedalījumu, kas atbalstīts valdībā un paredz 36 pašvaldību izveidošanu. J.Pūce informēja, ka ministrija ir uzsākusi darbu pie likumprojekta sagatavošanas, lai varētu noteikt reformas īstenošanas kārtību, un plānots, ka 2021.gada pašvaldību vēlēšanas notiks jaunajās pašvaldību teritorijās.

Likumprojektu Saeimā plānots iesniegt līdz šī gada 1.decembrim, un ministrs deputātiem apliecināja, ka ir gatavs aktīvi piedalīties tā izskatīšanas gaitā parlamenta atbildīgajā komisijā.

Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdis Gints Kaminskis komisijas sēdē pauda, ka trešdienas diskusijā ir guvis apliecinājumu tam, ka pašvaldību priekšlikumi atbildīgajā ministrijā tiks uzklausīti, izvērtēti un, balstoties uz konkrētās situācijas analīzi, tiks sniegtas argumentētas atbildes.

Saistībā ar teritoriālo reformu komisijas sēdē tika pārrunātas arī iespējamās izmaiņas pašvaldību vēlēšanu likumā un likumā par pašvaldību deputātu statusu, kā arī apspriesti jautājumi, kas skar otrā līmeņa pašvaldību izveidošanu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.