Menu
 

VARAM pagaidām vēl ir neskaidrības par Ķekavas novada robežu pēc reformas

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrijai (VARAM) pagaidām vēl ir neskaidrības par Ķekavas novada robežām pēc gaidāmās pašvaldību reformas, jo nepieciešams nodrošināt ģeogrāfiski vienotu Olaines novada teritoriju, pastāstīja vides aizsardzības un reģionālas attīstības ministrs Juris Pūce (AP).

Viņš skaidroja, ka Olaines novads vēsturiski ir sadalīts, bet viens no reformas kritērijiem paredz novadu veidot ģeogrāfiski vienotā teritorijā. Lai to nodrošinātu, daļa Ķekavas novada jāpievieno Olaines novadam.

Pēc Pūces teiktā, patlaban to ir iespējams nodrošināt trīs variantos. Viens variants skar AS "Latvijas valsts meži" piederošu meža zemesgabalu, kurš netiek apdzīvots un iedzīvotāju ikdienu neskartu. Taču ir vēl divi varianti, kas skartu arī iedzīvotājus un izmaiņas varētu skart Plakanciema un Dzērumu apkaimi.

Proti, otrs variants paredz teritorijas apvienošanu pa Misas upi, bet trešais - veikt teritorijas pārdali paralēli Dzērumu ciemam, taču abos gadījumos teritorijas savienotu ceļš. 

Šie varianti varētu skart no dažiem simtiem līdz pat aptuveni 1000 iedzīvotājiem, taču ministrs norādīja, ka nevienā gadījumā nebūs tā, ka iedzīvotājiem piederoši īpašumi pēkšņi tiks sadalīti uz pusēm.

"Tuvākajā laikā tiksimies ar iedzīvotājiem uz diskusiju par to, kurš būtu optimālākais variants," teica Pūce. 

Kā ziņots, VARAM izstrādātais reformas modelis paredz pašvaldību skaitu samazināt no 119 uz 36 vietvarām.

Ķekavas novadu ieplānots apvienot ar Baldones novadu. Savukārt Olaines novadu reforma neskars. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.