Menu
 

Olaines novads par citu pašvaldību sniegtajiem izglītības pakalpojumiem gadā maksā ap pusmiljonu eiro

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Olaines novada pašvaldība par citu pašvaldību sniegtajiem izglītības pakalpojumiem novada skolēniem gadā maksā ap 555 000 eiro, liecina pašvaldības apkopotā informācija.

Izglītības iestādes - skolas un bērnudārzus - ārpus novada teritorijas apmeklē 720 novadā deklarētie bērni, kas pašvaldībai izmaksā aptuveni pusmiljonu eiro. Novada skolēni mācās, piemēram, Ķekavā, Rīgā, Jelgavā.

Sākoties jaunajam mācību gadam, mācību grāmatu un darba burtnīcu iegādei no pašvaldības līdzekļiem piešķirti 63 799 eiro. Savukārt 46 000 eiro paredzēti pirmsskolas izglītības grupiņu mācību procesa un rotaļu materiāli-tehniskās bāzes nodrošināšanai. Katrai grupiņa šim mērķim piešķirti 1000 eiro. Bet katrai klasei piešķirti 215 eiro mācību ekskursijai, kopumā 16 185 eiro.

Pašvaldība arī informē, ka pabalstiem bērna apģērbu iegādei daudzbērnu, trūcīgajām vai maznodrošinātajām ģimenēm, kā arī aizbildņiem, šogad atvēlēti 40 875 eiro. Katram bērnam, sākot ar 1.klasi, pašvaldība piešķir 75 eiro pabalstu. Savukārt vidusskolēni var saņemt stipendiju - līdz 300 eiro gadā.

Skolēnu nogādāšanai uz skolu un atpakaļ pašvaldības budžetā šogad paredzēti 186 333 eiro, tāpat atvēlēta nauda bērnu ēdināšanai gan skolās, gan bērnudārzos.

Mācības Olaines novada skolās šogad sācis 1801 izglītojamais, tostarp 179 pirmklasnieki. Savukārt bērnudārzos ir 843 audzēkņi, bet Olaines Mūzikas un mākslas skolā - 218.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.