Menu
 

Siguldu brīvdienās apmeklējuši četrreiz vairāk tūristu nekā pērn

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Marta Dzintare Foto - Marta Dzintare

Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā pie Gūtmaņalas zelta rudens lapu laikā 5. un 6. oktobrī uzņemts četrām reizes vairāk tūristu nekā pērn šajā laika posmā. Lai gan automašīnu skaits stāvlaukumā bijis līdzīgs abos gados, autobusu skaits šogad bijis lielāks, un šogad ir ievērojami vairāk apmeklētāju kājāmgājēju un velotūristu.

Siguldu šajās brīvdienās apmeklēja tūristi no Lietuvas, Francijas, Spānijas, Japānas, Vācijas, 69% apmeklētāju bija no Latvijas, pavēstīja novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību pārvaldes vadītāja Sindija Brikmane.

Aplūkojot datus no 23. septembra, kad Siguldā aizsākās zelta rudens, līdz 7. oktobrim, Gūtmaņalas Tūrisma informācijas centrā apkalpoti 45% latviešu un 55% ārzemju viesi. Kopējā tūristu plūsma šo divu nedēļu laikā palielinājusies par 147%. Siguldas novada Tūrisma informācijas centrā Siguldas dzelzceļa stacijas laukumā paviesojušies 28% latviešu un 72% ārvalstnieki, kopumā palielinājies par 26%. Savukārt Livonijas ordeņa Siguldas pili, kas citiem pazīstamas kā Siguldas pilsdrupas, apmeklējuši 41% Latvijas tūristi un 59% ārzemju viesi, kopumā tūristu skaits pieaudzis par 21%.

Siguldas novada pašvaldības sociālajos tīklos novērots, ka zelta rudens lapu laikā tūristi visvairāk apmeklē Svētku laukumu, kurā fotografējas pie lapu kažokā ietērptā S!, tiltu pār Gauju, dabas takas Gaujas senielejā, kā arī Gaisa trošu vagoniņu un Paradīzes kalnu.

Siguldas novada pašvaldība 2018. gadu jau atzīmējusi kā pārliecinošu tūrisma izaugsmes gadu. Arī šā gada 1. pusgada augošie statistikas rādītāji gan Siguldas novada naktsmītnēs, gan populārākajos apskates objektos apstiprina stabilu sfēras izaugsmi.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.