Menu
 

Uzstāda jaunu LED apgaismojumu divās pieturvietās Ķekavas novadā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: Ķekavas novada pašvaldība Foto: Ķekavas novada pašvaldība

Lai uzlabotu ceļu satiksmes dalībnieku, jo īpaši gājēju, drošību, Ķekavas novada pašvaldība šobrīd izbūvējusi jaunus apgaismes balstus ar LED apgaismojumu satiksmes autobusu pieturvietās “Alejas” un “Vimbas” pie valsts autoceļa A7.

Kā informē Ķekavas novada pašvaldības Īpašumu pārvalde, šajās pieturvietās, kurās ir liela cilvēku plūsmas intensitāte, kopumā uzstādīti 18 jauni apgaismes balsti, kas, salīdzinot ar citiem izbūvētajiem novadā, ir augstāki, lai tādējādi nodrošinātu vienmērīgāku apgaismojumu. Jaunās apgaismes līnijas ir aprīkotas ar LED apgaismes armatūru.

Turpinot sakārtot apgaismojuma jautājumu Ķekavas novadā, šobrīd pašvaldība izstrādā ielu apgaismojuma projektu arī Krustkalnos Zālītes ielā posmā no Mežmalas ielas līdz Kartupeļu ielai. Šeit apgaismojumu plānots izbūvēt nākamajā gadā. Tāpat šobrīd tiek veikts iepirkums Sūnu ielas apgaismojuma projekta izstrādei Krustkalnos.

Pašvaldības pārstāvji atgādina, ka pašvaldības ceļu un ielu apgaismojuma sakārtošana ir viena no galvenajām darbības prioritātēm, tāpēc pastiprināta uzmanība tiek pievērsta arī ielu un gājēju pāreju apgaismojumam. Pēdējos divos gados, piemēram, izbūvēts apgaismojums gājēju pārejai Krustkalnos pār autoceļu A7, jauns LED apgaismojums Meistaru ielā Valdlaučos  un Zvejnieku ielā Vimbukrogā, sakārtots apgaismojums Atmodas un Stirnu ielā Ķekavā, uzstādīts apgaismojums Daugmales pagastā, Dzintaros. Piešķirot līdzfinansējumu NVO projektiem, izveidots apgaismojums Lāču ielā Baložos.  

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.