Menu
 

Pret piedāvāto novadu reformu iestājušos Ikšķiles novada iedzīvotājus uzņems Rīgas pilī

  • Autors:  LETA
Kārlis Šenhofs. Foto - publicitātes Kārlis Šenhofs. Foto - publicitātes

17.oktobrī Rīgas pilī notiks Latvijas Valsts prezidenta kancelejas vadītāja Andra Teikmaņa tikšanās ar Ikšķiles novada iedzīvotāju pārstāvjiem, informēja Ikšķiles novada pašvaldības pārstāve Laura Dūša.

Viņa stāstīja, ka Valsts prezidentam Egilam Levitam tika iesniegta vēstule ar 1910 Ikšķiles novada iedzīvotāju parakstiem, kuru nodoms bija personīgi tikties ar valsts augstāko amatpersonu, lai klātienē skaidrotu savu nostāju pret iecerēto administratīvi teritoriālo reformu.

Ikšķiles novada iedzīvotājus šajā tikšanās reizē pārstāvēs uzņēmēji - Kārlis Šenhofs, kurš bija vēstules Valsts prezidentam iniciators, Uģis Pauriņš un Toms Āboltiņš, kā arī kultūras darbinieki Artis Ērglis un Valdis Villerušs, rakstniece Nora Ikstena, jauniešu pārstāve Undīne Marta Zirne un pašvaldības pārstāvis Ikšķiles novada domes priekšsēdētāja vietnieks Česlavs Batņa (LZS).

Jau ziņots, ka 1910 Ikšķiles novada iedzīvotāju ir parakstījuši Levitam adresētu vēstuli, kurā lūdz viņu nepieļaut VARAM sagatavotās administratīvi teritoriālās reformas sasteigtu īstenošanu.

Vēstulē pausts, ka iedzīvotāju pārstāvju nodoms ir personīgi tikties ar Levitu, lai klātienē skaidrotu savu nostāju pret VARAM veidoto pašvaldību vērtējumu un kritērijiem. Vēstules parakstītāji uzskata, ka kritēriji izvirzīti bez ekonomiska pamatojuma. 

Tāpat viņi nav apmierināti, ka noteikti vienādi pamati administratīvo teritoriju veidošanai visā valstī, un, viņuprāt, netiek ņemtas vērā jaunizveidojamo novadu teritoriju attīstības perspektīvas.

VARAM piedāvājusi apvienot Lielvārdes, Ogres, Ikšķiles un Ķeguma novadus, izveidojot Ogres novada apvienoto administratīvo teritoriju.

Šogad maijā notika Ikšķiles novada iedzīvotāju aptauja par viedokli jautājumā: "Vai jūs esat par Ikšķiles novadu kā patstāvīgu Latvijas Republikas administratīvo teritoriju?". Aptaujā piedalījās 3299 Ikšķiles novadā deklarētie iedzīvotāji, tai skaitā 88 jaunieši no 15 līdz 18 gadu vecumam. Uz jautājumu ar "Par" atbildēja 3248 respondenti jeb 98,45 %, ar "Pret"- 51 respondents jeb 1,55 %.

Pēc pašvaldības pārstāvju paustā, Ikšķiles novada iedzīvotāji pašvaldību redz drīzāk kā Pierīgas, nevis Ogres pašvaldības daļu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.