Menu
 

Izsludināts iepirkums Ikšķiles sporta halles būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai

  • Autors:  LETA
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Izsludināts iepirkums Ikšķiles sporta halles būvprojekta izstrādei un autoruzraudzībai, liecina Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) informācija. Kā aģentūru LETA informēja Ikšķiles novada pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste Laura Dūša, būvprojekta izstrādes un saskaņošanas termiņš ir paredzēts desmit mēneši no līguma spēkā stāšanās brīža.

Projektā būs iekļauta gan sporta halles būvniecība, gan esošā sporta stadiona pārbūve. Halle būs savienota ar Ikšķiles vidusskolu, nodrošinot ērtu audzēkņu pārvietošanos, un halles telpas būs piemērotas gan mācību procesa nodrošināšanai no 1. klases līdz 12. klasei, gan sporta skolas vajadzībām un pieaugušo treniņu vajadzībām. Hallē būs iespējams organizēt vietēja, reģionāla un valsts mēroga Latvijas basketbola līgas (LBL) sacensības, teica pašvaldības pārstāve.

Ņemot vērā šī jaunā sporta infrastruktūras objekta nepieciešamību, pašvaldība tā izbūvi ir paredzējusi noteikt kā vienu no izglītības un sporta jomas prioritātēm. Halles projektēšanai un būvniecībai bija plānots piesaistīt Valsts kases aizdevumu, jo šādu objektu būvniecības nepieciešamība ir pamatota ar pašvaldībai uzlikto funkciju īstenošanu pienācīgā apmērā un kvalitātē, jo īpaši ņemot vērā Ikšķiles novadā esošo un plānoto iedzīvotāju skaita pieaugumu. Pēc 2020. gada budžeta likuma apstiprināšanas Saeimā un iepirkuma rezultāta pašvaldība izvērtēs iespējas piesaistīt finansējumu projekta īstenošanai, skaidroja Dūša.

Viņa teica, ka Ikšķiles novads ir viens no Pierīgas novadiem ar pastāvīgi pieaugošu iedzīvotāju skaitu. Pagājušajā gadā tika pabeigta Ikšķiles vidusskolas pārbūve, izbūvējot jaunu skolas korpusu sākumskolas klasēm. Ņemot vērā lielo un aizvien pieaugošo bērnu skaitu, pašlaik Ikšķiles vidusskolā ir apgrūtināta sports stundu norise atbilstoši mūsdienīgam mācību procesam un sporta zālē sporta stundas vienlaicīgi notiek vairākām klasēm. 

Tāpat Ikšķilē ir ļoti liels sporta infrastruktūras pieprasījums arī ārpusskolas sporta aktivitātēm. Šogad ir dibināta Ikšķiles Sporta skola, kuras darbības attīstībai arī ir nepieciešama sporta halle. Turklāt par sporta infrastruktūras trūkumu ir norādījušas arī Ikšķiles sporta komandas un biedrības, piebilda Dūša. 

Lai risinātu šo jautājumu, jau pirms vairākiem gadiem pašvaldībā nolemts meklēt Ikšķiles novadam atbilstošāko risinājumu jaunas sporta halles būvniecībai. Ikšķiles novada pašvaldība ir izvērtējusi vairākas sporta infrastruktūras attīstības iespējas un kā šā brīža situācijai labāko izvēlējusies sporta halles būvniecību pie Ikšķiles vidusskolas, lai nodrošinātu skolas mācību procesa optimālu norisi, sporta skolas attīstību un sporta komandu un biedrību treniņu vajadzības, teica pašvaldības pārstāve.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.