Menu
 

Siltinās četras "Civinity" apsaimniekotās daudzdzīvokļu mājas Jūrmalā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto: pixabay.com Foto: pixabay.com

Ar pirmo četru ēku siltināšanu nekustamo īpašumu apsaimniekošanas un pārvaldīšanas uzņēmumu grupa "Civinity" uzsāk Jūrmalas padomju laika dzīvojamā fonda renovāciju. Jūrmalā, kur darbojas grupas uzņēmums "Jūrmalas namsaimnieks", četru piecstāvu ēku iedzīvotāji ir vienojušies par energoefektivitātes uzlabošanas darbiem savās ēkās, un šobrīd projekti jau dažādās stadijās strauji virzās uz priekšu, informē "Civinity" pārstāvji.

Kā norāda "Civinity" reģionālais vadītājs Latvijā Ardis Pāvilsons, šis ir pēdējais brīdis, lai valsts, pašvaldības, kā arī apsaimniekošanas uzņēmumi uzrunātu un pārliecinātu iedzīvotājus iesaistīties savas mājas tehniskā stāvokļa uzlabošanā un kalpošanas mūža pagarināšanā, jo tūlīt "iztecēs" pēdējie termiņi uz pieteikumiem ES fondu līdzfinansējumam, kā arī beigsies pats līdzfinansējums. Kā zināms, nākamajā ES fondu plānošanas periodā ēku energoefektivitātes uzlabojumiem līdzfinansējums būs ievērojami zemāks, nekā tas ir pieejams šobrīd.

"Šīs ir pirmās daudzdzīvokļu ēkas, kas tiek renovētas Jūrmalā, un esam pārliecināti, ka šis būs pozitīvs piemērs un pamudinājums arī citiem Jūrmalas iedzīvotājiem izmantot šo iespēju un laikus sakārtot savas mājas tehnisko stāvokli, kā arī celt tās vērtību nākotnē," norāda A. Pāvilsons.

Jūrmalā, Dubultos, "Jūrmalas namsaimnieks" renovēs četras piecstāvu ēkas kopumā 8283 kvadrātmetru platībā un ar 139 dzīvokļiem. Iedzīvotāji par energoefektivitātes veicināšanas projektu uzsākšanu ir vienojušies jau pirms krietna laika, un šobrīd projekti ir finiša taisnē.

"Diemžēl Latvijā joprojām šo projektu ietvaros un ES fondu finansējuma apguvē valda daudz lielāka birokrātija, nekā tas ir kaimiņvalstīs. Piemēram, salīdzinot Latviju un Lietuvu, ir redzams, ka Lietuvā ēku renovācijas projekti ir notikuši vismaz trīsreiz lielākā apjomā, nekā tas ir bijis Latvijā, kopš pieejams ES fondu līdzfinansējums," norāda  "Civinity" pārstāvji, skaidrojot, ka Lietuvā ir atšķirīgas prasības, kas jāievēro dzīvokļu īpašniekiem finansējuma saņemšanai, un ir jākārto mazāk formalitāšu. Līdz šim "Civinity" kopā Latvijā un Lietuvā ir īstenojis vairāk nekā 60 renovācijas un energoefektivitātes uzlabošanas projektu.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.