Menu
 

Ataru ceļa pārbūvei Ādažu dome plāno piesaistīt 1,29 miljonus eiro ES fondu naudas Apriņķis.lv

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

Lai īstenotu Ataru ceļa pārbūvi, Ādažu novada dome plāno piesaistīt Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu 1,29 miljonu eiro apmērā, liecina pašvaldības publicētā informācija.

Ādažu novada dome 19.septembrī parakstījusi vienošanos ar Centrālo finanšu un līgumu aģentūru par projekta "Eimuru industriālās teritorijas infrastruktūras sakārtošana ražošanas zonas pieejamības un uzņēmējdarbības vides uzlabošanai Ādažu novadā" īstenošanu, kas paredz veikt arī Ataru ceļa izbūve.

Atbilstoši SIA "Firma L4" izstrādātajam būvprojektam, būvdarbus plānots veikt divās kārtās. 

Pirmajā kārtā Ataru ceļam posmā no Laveru ceļa līdz Eimuru ceļam un Briljantu ceļam tiks pārbūvēts brauktuves segums, izbūvējot apgaismojumu un ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus.

Savukārt otrajā kārtā paredzēta Ataru ceļa brauktuves seguma pārbūve posmā no Eimuru ceļa līdz Tallinas šosejai.

Eimuru industriālā teritorija ir nozīmīga rūpniecības apbūves zona Ādažu novadā, tāpēc publiskās infrastruktūras sakārtošana projekta teritorijā ir svarīgs priekšnoteikums, lai uzlabotu esošo komersantu darbības efektivitāti un veicinātu jaunu uzņēmumu veidošanos, skaidro pašvaldībā.

Pārbūves darbus plānots veikt līdz 2021.gadam, piesaistot Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzfinansējumu 1,29 miljonu eiro apmērā.

Projekta mērķis ir palielināt privāto investīciju apjomu Ādažu novadā - Eimuru industriālā teritorijā - veicot ieguldījumus komercdarbības attīstībai atbilstoši pašvaldības Attīstības programmā noteiktajam un balstoties uz komersantu vajadzībām.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.