Menu
 

Ķekavas novadā vēja lauzti koki uzkrituši automašīnai ar cilvēkiem tajā (precizēta) Apriņķis.lv

  • Autors:  Apriņķis.lv
Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs Attēlam ir ilustratīva nozīme. Foto - arhīvs

Svētdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma vairāk nekā 170 izsaukumu saistībā ar spēcīgā vēja radītajiem postījumiem. Vislielākos postījumus spēcīgais vējš radīja Vidzemes, Rīgas un Pierīgas apkārtnē, no kurienes VUGD kopumā saņēma vairāk nekā 130 izsaukumu. Negadījumā Ķekavas novadā arī cietuši divi cilvēki, kad koks uzgāzies automašīnai.

Neatliekamās medicīniskas palīdzības dienesta (NMPD) galvenā sabiedrisko attiecību speciāliste Sarmīte Skujiņa aģentūrai LETA pastāstīja, ka netālu no Plakanciema automašīna, kurā bijuši divi vīrieši, braukusi pa mežainu apvidu un, izvairoties no krītoša koka, iebraukusi grāvī. Garāmgājēji palīdzējuši cietušajiem. Lai gan vīrieši nogādāti slimnīcā, viņu gūtās traumas ir vieglas, norādīja Skujiņa.

Vairumā gadījumu izsaukumi bija par to, ka koki ir pārkrituši ceļa braucamajai daļai vai gājēju ietvēm, bet tika saņemti arī izsaukumus par to, ka koki ir nolūzuši uz automašīnām, ēku tuvumā vai uz ēkām, elektrības vai apgaismes vadiem, kā arī vējš bija atrāvis nelielus gabalus no ēku fasādēm.

Jūrmalā reģistrēti astoņi šādi gadījumi, Ropažu novadā – četri, Ķekavas, Mārupes un Baldones novados – pa trim, Krimuldas, Olaines, Stopiņu un Garkalnes novados – pa diviem, Babītes, Saulkrastu, Ikšķiles, Carnikavas un Siguldas novados – pa vienam, informēja VUGD.

Atbilstoši provizoriskai informācijai, svētdienas vētra Latvijā kopumā radījusi lielākos postījumus kopš 2017.gada 12.augusta, kad plosījās spēcīgs pērkona negaiss. Toreiz VUGD devās uz vairāk nekā 220 izsaukumiem, lai likvidētu stihijas sekas.

Nedēļas nogalē Pierīgā VUGD darbinieki novērsuši arī vairākus ugunsgrēkus. Lielākais no tiem bija izcēlies naktī uz sestdienu Ropažu novadā, kur 40 kvadrātmetru platībā dega pusotra stāva dzīvojamā māja un treileris. Ugunsgrēks tika likvidēts pēc triju stundu darba.

Naktī uz svētdienu Nometņu ielā Jūrmalā dega divas garāžas un piebūve 30 m2 platībā, tikpat plašs ugunsgrēks bija izcēlies arī svētdien pēcpusdienā Salaspils novadā, kur uguns bija pārņēmusi malkas šķūni.

Vēl Jūrmalā, Tūristu ielā, piektdien un sestdien divreiz bija aizdegušās automašīnu riepas, bet svētdien Nometņu ielā – garāžas vārti. Mārupes novadā 3m2 platībā degusi vienstāva dzīvojamās mājas ārsiena un jumts, Babītes novadā – elektrības balsts, bet Saulkrastu novadā – vadi elektrības sadales skapī.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.