Menu
 

Olaines novadā rīkos sabiedrisko apriešanu par Ķekavas novada teritorijas daļas pievienošanu

  • Autors:  LETA
Attēls: www.olaine.lv Attēls: www.olaine.lv

No 30. oktobra līdz 20. novembrim Olaines novadā tiks organizēta publiskā apspriešana par administratīvo teritoriju robežu grozīšanu starp Olaines novada pašvaldību un Ķekavas novada pašvaldību, Olaines novadam pievienojot daļu Ķekavas novada teritorijas, aģentūra LETA uzzināja Olaines novada pašvaldībā. Publiskās apspriešanas klātienes sanāksme plānota 19. novembrī no plkst. 18.00 līdz 21.00 Olaines kultūras nama mazajā zālē.

Robeža plānota pa Misas upi, tai skaitā no Ķekavas novada atdalot Mellupu, Plakanciema un Dzērumu ciemu, kā arī Ķekavas novada daļu ārpus ciemu teritorijas līdz Misas upei. Kopumā, lai Olaines novads būtu ģeogrāfiski vienots, tam plānots pievienot aptuveni 5000 hektāru.

Olaines novada pašvaldībā uzsver, ka galvenie izaicinājumi, pievienojot jaunas teritorijas, būs skolēnu nokļūšana izglītības iestādēs, kas būs jānodrošina pašvaldībai. Tāpat būs nepieciešams risināt jautājumus par pirmsskolas izglītības iestāžu rindām, ģimenes ārsta pakalpojuma nodrošināšanu tuvāk dzīvesvietai, sociālo pakalpojumu pieejamību. Nepieciešams domāt arī par meliorācijas sistēmas, pašvaldības ceļu, piebraucamo ceļu uzturēšanu, sabiedriskā transporta infrastruktūras attīstību un bērnu laukumu un atpūtas vietu labiekārtošanu. Lai labāk izprastu potenciālos izaicinājumus, Olaines novada pašvaldība mēneša sākumā nosūtījusi vēstuli ar jautājumiem Ķekavas novada pašvaldībai.

Jau vēstīts, ka Ķekavas dome no 12. novembra organizēs sabiedrisko apspriešanu par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvājumu daļu novada teritorijas pievienot Olaines novadam, aģentūru LETA informēja domes pārstāve Vineta Vītoliņa.

Viņa norāda, ka pēc VARAM iniciatīvas Ķekavas novada dome nolēmusi noskaidrot novada, jo īpaši, Plakanciema, Mellupu un Dzērumu, iedzīvotāju viedokli par novada teritorijas daļas atdalīšanu un pievienošanu Olaines novadam, atbilstoši VARAM sagatavotajam grafiskajam variantam. Proti, ministrijas piedāvājums ir atdalīt no Ķekavas novada Dzērumu, Plakanciema un Mellupu teritoriju pa Misas upi un to pievienot Olaines novadam. 

Iedzīvotāju viedokļu noskaidrošana notiks četras nedēļas. Šajā laikā iedzīvotāji varēs izteikt savu viedokli, aizpildot anketu, tajā atzīmējot sev vēlamo atbildi: atbalsta vai neatbalsta VARAM piedāvāto grafisko variantu. 

Tāpat varēs piedalīties iedzīvotāju sapulcē, kur tiks klātienē informēts par VARAM piedāvāto Ķekavas un Olaines novadu robežu grozīšanu ieceri, kā arī varēs iesniegt atsauksmes pašvaldības klientu apkalpošanas centros vai sūtot uz pašvaldības e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Iegūtos rezultātus Ķekavas novada dome nosūtīs VARAM izvērtēšanai un tālākajam darbam.

Īstenojot pašvaldību reformu, VARAM rosina grozīt abu novadu teritorijas. Proti, lai izveidotu ģeogrāfiski vienotu Olaines novada teritoriju, daļa Ķekavas novada jāpievieno Olainei. Ķekavas novadu ieplānots apvienot ar Baldones novadu. Savukārt Olaines novadu reforma neskars.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.