Menu
 

Turpinās balsošana par ģimenei draudzīgāko pašvaldību; līderi Rīgas reģionā: Olaine, Stopiņi, Ikšķile

  • Autors:  Apriņķis.lv
Publicitātes foto Publicitātes foto

Turpinās iedzīvotāju balsošana Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) un Valsts reģionālās attīstības aģentūras rīkotā konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” pirmajā kārtā. Noskaidroti iedzīvotāju balsojuma līderi uz 29. oktobri. Rīgas plānošanas reģionā vadībā ir Olaines, Stopiņu, Ikšķiles, Ādažu un Baldones novada pašvaldības.

Kā informē VARAM Reģionālās politikas departamenta vecākā eksperte Ilze Vārpiņa, vietnē www.vietagimenei.lv ir jauninājums – ikviens var aplūkot informāciju ar balsojuma starprezultātiem un uzzināt balsojuma līderus. Vēl līdz 4. novembrim iedzīvotāji aicināti nobalsot un sniegt viedokli par, viņuprāt, draudzīgākajām pašvaldībām ģimenēm ar bērniem Latvijā. Lai nobalsotu, jāatver tīmekļvietne www.vietagimenei.lv, jāautorizējas ar sociālo tīklu kontu vai e-pastu, uz kuru kā atļauja balsot tiek atsūtīta saite balsošanai. Savu balsi var piešķirt vienai līdz trim pašvaldībām. Starprezultāti turpat internetvietnes sākumlapā pieejami ikvienam interesentam arī pirms balsojuma veikšanas. Rezultāti vietnē tiek atjaunoti ik pēc 10 minūtēm.

Patlaban norisinās konkursa pirmā kārta, kurā tiek izvērtēti pašvaldību iesniegtie administratīvie dati (60% no 1. kārtas vērtējuma), dzimstības dati (10% no 1. kārtas vērtējuma), kā arī tiek ņemts vērā iedzīvotāju individuālais vērtējums – balsojums (20% no 1. kārtas vērtējuma) – un pašvaldību līdzdalība konkursa informatīvajā kampaņā (10% no 1. kārtas vērtējuma), skaidro I. Vārpiņa. Video ar konkursa starprezultātiem: ej.uz/balsojuma_starprezultati

Kā ziņots, 2019. gadā konkurss norit trīs kārtās. Vērtēšana tiek veikta piecās pašvaldību grupās – Kurzemes plānošanas reģiona grupā, Latgales plānošanas reģiona grupā, Rīgas plānošanas reģiona grupā, Vidzemes plānošanas reģiona grupā un Zemgales plānošanas reģiona grupā. Konkursa rezultāti tiks paziņoti 16. decembrī svinīgā pasākumā. Kopējais konkursa balvu fonds pašvaldībām šogad ir 115 000,00 eiro. Piešķirtā naudas balva pašvaldībām būs jāizmanto ģimenēm ar bērniem atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai ģimenēm ar bērniem piemērotas vides veidošanai 2020. gadā.          

Konkurss “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” norisinās jau trešo gadu, un tā mērķis ir izcelt labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm, atgādina VARAM pārstāve. Tīmekļvietnē  www.vietagimenei.lv ikviens var iepazīties ar pašvaldību sniegto informāciju par to daudzveidīgajām iespējām, piedāvājumiem un atbalstu ģimenēm ar bērniem.

 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.