Menu
 

Pasīvo ēku atvērto durvju dienās būs iespēja iepazīties ar augsti energoefektīvajām ēkām Pierīgā

  • Autors:  Apriņķis.lv
Pasākuma ietvaros būs apskatāma arī Ādažu brīvās Valdorfa skolas sporta zāle. Foto - arhīvs Pasākuma ietvaros būs apskatāma arī Ādažu brīvās Valdorfa skolas sporta zāle. Foto - arhīvs

No 8. līdz 10. novembrim norisināsies Viedās pilsētas klastera un biedrības "Passive House Latvija" organizētās tradicionālās Pasīvo ēku atvērto durvju dienas. Šogad trīs dienu laikā būs iespējams viesoties 12 objektos Rīgā, Ikšķilē, Ādažos, Mārupē, Ungurpilī, Babītē, Jūrmalā, Siguldā un Līgatnē - gan pasīvajās ēkās, gan arī augsti energoefektīvās ēkās ar pasīvās ēkas elementiem.

Ikviens interesents varēs apskatīt gan privātmājas, gan publiskās ēkas, gan ražotnes, kā arī uzdot jautājumus speciālistiem, kas ir strādājuši pie šo ēku izveides, informēja biedrības "Passive House Latvija" valdes loceklis Krišjānis Kalnciems. Pasīvo ēku durvju dienās tradicionāli piedalīsies arī plaša spektra pieredzējuši speciālisti – arhitekti, būvinženieri, ventilācijas speciālisti, energoauditori, ēku būvnieki utt.

Pasākuma ietvaros būs apskatāma arī Ādažu brīvās Valdorfa skolas sporta zāle, kuras apkures izmaksas septiņu mēnešu apkures sezonā ir 5 eirocenti par kvadrātmetru mēnesī, lai gan Latvijā bieži sastopama ir situācija, kad par apkuri tiek maksāts 20-30 reizes vairāk.

Pasīvā ēka (vāc. passivhaus) ir ilgtspējīgas būvniecības standarts, ko uzskata par energoefektivitātes jomā visprogresīvāko brīvprātīgo ēku projektēšanas un būvniecības standartu pasaulē. Pasīvās ēkas patērē līdz pat 90 procentiem mazāk enerģijas apkurei kā parastās ēkas. Pasīvajām ēkām piemīt virkne priekšrocību, salīdzinājumā ar tradicionālā būvniecības procesā celtām ēkām: noturīgs komforts, izcila iekštelpu gaisa kvalitāte, klusums, vienkāršība ekspluatācijā, radikāli zemākas ēkas uzturēšanas izmaksas un stabila tirgus vērtība.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.