Menu
 

Noskaidroti konkursa "Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019" pirmās kārtas laureāti

  • Autors:  Apriņķis.lv
Ilustrācija - twitter.com/VietaGimenei Ilustrācija - twitter.com/VietaGimenei

Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” pirmā kārta ir noslēgusies. Konkursa otrajai kārtai nominētas 25 pašvaldības – piecas no katra plānošanas reģiona. No Rīgas plānošanas reģiona nominēti Ādažu, Inčukalna, Olaines, Mārupes un Stopiņu novadi.

Kā vēsta rīkotāji, konkursa pirmā kārta noslēdzās 4. novembrī – līdz ar iedzīvotāju balsojumu, kurā ikviens iedzīvotājs varēja novērtēt pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm ar bērniem un nobalsot par savu ģimenei draudzīgāko pašvaldību. Balsojumā iegūto komentāru un vērtējumu apkopojumu konkursa vērtēšanas komisija izskatīs konkursa otrajā kārtā.

Tāpat konkursa pirmajā kārtā tika vērtēti arī pašvaldību administratīvie dati (pašvaldību atbalsts ģimenēm ar bērniem 2019. gadā), kā arī dzimstības dati un pašvaldību iesaistīšanās konkursa informatīvajā kampaņā.

Konkursa otrajā kārtā konkursa vērtēšanas komisija iepazīsies ar katras pašvaldības konkursa pirmās kārtas vērtēšanas rezultātiem. Tiks izvērtēta arī papildu sniegtā informācija par katras pašvaldības nodrošinātajiem pakalpojumiem ģimenēm ar bērniem, tiks ņemti vērā balsojuma ietvaros iedzīvotāju sniegtie komentāri.

Trešajai kārtai tiks nominētas divas pašvaldības katrā plānošanas reģionā ar augstāko punktu skaitu, ņemot vērā konkursa vērtēšanas komisijas individuālo vērtējumu.

Konkursa otrajai kārtai nominētās pašvaldības no pārējiem plānošanas reģioniem: Kurzemes plānošanas reģionā – Alsungas, Brocēnu, Grobiņas, Skrundas novadi un Ventspils pilsēta; Zemgales plānošanas reģionā – Iecavas, Jaunjelgavas, Kokneses, Krustpils novadi un Jēkabpils pilsēta; Vidzemes plānošanas reģionā – Cēsu, Madonas, Beverīnas, Alūksnes un Smiltenes novadi; Latgales plānošanas reģionā – Ludzas, Ciblas, Preiļu, Līvānu novadi un Daugavpils pilsēta.

Konkursa rezultāti tiks paziņoti 16. decembrī svinīgajā pasākumā. Konkursa “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība 2019” rezultātā tiks noteiktas piecas ģimenēm draudzīgākās pašvaldības – pa vienai katrā no plānošanas reģioniem. Tās saņems naudas balvu 15 000 eiro apmērā. Tiks noteikta arī “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība Latvijā 2019”, kas iegūs naudas balvu 25 000 eiro apmērā. Komisija var noteikt papildu nominācijas kādā no pakalpojumu grupām, kas tiek vērtētas konkursa ietvaros. Papildus naudas balvas nominācijās paredzētas vismaz 15 000 eiro apmērā. Piešķirtā naudas balva pašvaldībām būs jāizmanto ģimenēm ar bērniem atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai ģimenēm ar bērniem piemērotas vides veidošanai 2020. gadā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.