Menu
 

No janvāra Ķekavā par 1,64% pieaugs tarifs par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 2020.gada 1.janvāra Ķekavas novadā no 14,57 eiro līdz 14,81 eiro par kubikmetru pieaugs tarifs par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu, liecina pašvaldības publicētā informācija. 

Izmaiņas tiek skaidrotas ar dabas resursu nodokļa (DRN) likmes un poligona "Getliņi" sadzīves atkritumu noglabāšanas tarifa pieaugumu.

Atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likumam maksu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu veido divas komponentes - sabiedrisko pakalpojumu regulatora apstiprinātais tarifs par sadzīves atkritumu noglabāšanu atkritumu poligonā, kas ietver arī DRN par atkritumu noglabāšanu, un maksa par sadzīves atkritumu savākšanu, pārvadāšanu, pārkraušanu, uzglabāšanu un citas atkritumu apsaimniekotāja izmaksas.

Pašvaldība atgādina, ka, balstoties uz Saeimas 2016.gada lēmumu, DRN pieaugs katru gadu līdz 2020.gadam ieskaitot. Ja 2019.gadā šī nodokļu likme bija 43 eiro par tonnu, tad 2020.gadā tā sasniegs 50 eiro par tonnu.

Tāpat, atbilstoši Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas lēmumam, ar 2020.gada 1.janvāri stāsies spēkā jauns sadzīves atkritumu apglabāšanas tarifs atkritumu poligonā "Getliņi", kā rezultātā paaugstināsies kopējā sadzīves atkritumu apsaimniekošanas maksa. 

Poligona "Getliņi" tarifa izmaiņas ir saistītas ar būtisku pieaugumu regulējamā pakalpojuma izmaksās, likumdošanas prasībās, un nepieciešamajās investīcijas Eiropas Savienības prasību izpildei, skaidro vietvara.

No 1.janvāra tarifs 14,81 eiro apmērā par kubikmetru būs arī lielgabarīta atkritumu apsaimniekošanai.

Pašvaldība atgādina, ka ikviens iedzīvotājs var samazināt izmaksas par atkritumu izvešanu, aktīvi iesaistoties atkritumu šķirošanā, jo vislielāko apjomu sadzīves atkritumu tvertnē veido tieši tie atkritumi, kurus ir iespējams atšķirot un bez maksas nodot pārstrādes rūpnīcām atkārtotai pārstrādei. 

Atkritumu apsaimniekošanu Ķekavā nodrošina vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R".

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.