Menu
 

No nākamā gada Ķekavas novada Klientu apkalpošanas centros varēs norēķināties tikai elektroniski

  • Autors:  LETA
Foto - arhīvs Foto - arhīvs

No 2020.gada 1.janvāra Ķekavas novada pašvaldības Klientu apkalpošanas centros Ķekavā un Baložos būs iespējami tikai bezskaidras naudas norēķini, liecina pašvaldības publicētā informācija.

No jaunā gada vietvara aicina iedzīvotājus par pašvaldības sniegtajiem pakalpojumiem, piemēram, nekustamā īpašuma nodokli, norēķināties internetbankā, kā arī pašvaldībā maksājumus varēs veikt ar norēķinu kartēm.

Skaidrā naudā no 1.janvāra būs iespējams norēķināties "Maxima" veikalos.

Pašvaldība aicina ņemt vērā, ka norēķinoties "Maksima" veikalos, kasiere noskenēs rēķina svītru kodu par kopējo izrakstīto summu, bet, ja klients vēlas rēķinu maksāt daļēji, par to būs jābrīdina pirms maksājuma veikšanas.

Komisijas maksa par rēķina apmaksu veikalos būs 0,50 centi. Norēķinoties ar maksājuma karti pašvaldībā, komisijas maksa netiks aprēķināta.

Vietvara skaidro, ka lēmums atteikties no skaidras naudas norēķiniem pieņemts, pamatojoties uz Ministru kabineta noteikumiem par iekšējās kontroles sistēmas pamatprasībām korupcijas un interešu konflikta riska novēršanai publiskas personas institūcijā. 

To mērķis ir novērst iespējamas koruptīvas darbības un interešu konflikta rašanos darījumos ar skaidru naudu, kā arī samazināt administratīvos izdevumus, kas rodas skaidras naudas darījumu apkalpošanā.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.