Menu
 

Ķekavā organizēs iedzīvotāju viedokļa noskaidrošanu par novada daļas pievienošanu Olaines novadam

  • Autors:  LETA
Foto: kekava.lv Foto: kekava.lv

Ķekavas dome no 12. novembra četru nedēļu garumā organizē iedzīvotāju viedokļa noskaidrošanu par Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) piedāvājumu daļu novada teritorijas pievienot Olaines novadam, aģentūru LETA informēja domes pārstāve Vineta Vītoliņa.

Viņa norāda, ka pēc VARAM iniciatīvas Ķekavas novada dome nolēmusi noskaidrot novada, jo īpaši Plakanciema, Mellupu un Dzērumu, iedzīvotāju viedokli par novada teritorijas daļas atdalīšanu un pievienošanu Olaines novadam, atbilstoši VARAM sagatavotajam grafiskajam variantam. Proti, ministrijas piedāvājums ir atdalīt no Ķekavas novada Dzērumu, Plakanciema un Mellupu teritoriju pa Misas upi un to pievienot Olaines novadam. 

Šajā laikā iedzīvotāji varēs izteikt savu viedokli, aizpildot anketu, tajā atzīmējot sev vēlamo atbildi – atbalsta vai neatbalsta VARAM piedāvāto grafisko variantu. Tāpat varēs piedalīties iedzīvotāju sapulcē, kur tiks klātienē informēts par VARAM piedāvāto Ķekavas un Olaines novada robežu grozīšanas ieceri, kā arī varēs iesniegt atsauksmes pašvaldības klientu apkalpošanas centros vai sūtot uz pašvaldības e-pasta adresi Šī e-pasta adrese ir aizsargāta no mēstuļu robotiem. Pārlūkprogrammai ir jābūt ieslēgtam JavaScript atbalstam, lai varētu to apskatīt.. Iegūtos rezultātus Ķekavas novada dome nosūtīs VARAM izvērtēšanai un tālākajam darbam.

Kā ziņots, īstenojot pašvaldību reformu, VARAM rosina grozīt abu novadu teritorijas. Proti, lai izveidotu ģeogrāfiski vienotu Olaines novada teritoriju, daļa Ķekavas novada jāpievieno Olaines novadam.

VARAM izstrādātais reformas modelis paredz pašvaldību skaitu samazināt no 119 uz 39 vietvarām. Ķekavas novadu ieplānots apvienot ar Baldones novadu. Savukārt Olaines novadu reforma neskars. 

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.