Menu
 

Valsts autoceļu uzturēšanas darbi šogad veikti par 54,4 miljoniem eiro

  • Autors:  Apriņķis.lv
Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs Foto - Latvijas autoceļu uzturētājs

VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" (LAU) vasaras sezonā valsts galveno autoceļu uzturēšanai veicis darbus par 3,6 miljoniem eiro, reģionālo autoceļu uzturēšanai par 10,8 miljoniem eiro, bet vietējo autoceļu uzturēšanai par vairāk nekā 19 miljoniem eiro.

Uzņēmuma dati liecina, ka no šīm summām A uzturēšanas klases ceļos darbi veikti par 8,6 miljoniem eiro, B uzturēšanas klases ceļos par 4,2 miljoniem eiro, C uzturēšanas klases ceļos par 18,7 miljoniem eiro, bet D uzturēšanas klases ceļos par 1,8 miljoniem eiro.

Šajā vasaras sezonā viens no apjomīgākajiem darbiem bija selektīvā virsmas apstrāde vienā kārtā ceļiem, kas ir sliktā tehniskā stāvoklī. Tas tika darīts, lai nodrošinātu autoceļu segumu ūdensnecaurlaidību, pagarinātu autoceļu seguma kalpošanas laiku, kā arī autovadītājiem nodrošinātu komfortablākus braukšanas apstākļus. Darbi tika veikti par vairāk nekā 3 miljoniem eiro. Kopā vasaras sezonā selektīvās vienkārtas virsmas apstrāde tika veikta uz 101 valsts autoceļa to atsevišķos posmos vairāk nekā 110 km garumā.

Vasaras sezonā tika veikti arī ikdienas uzturēšanas darbi ūdens atvades sistēmas sakārtošanai. Līdz šim grāvju tīrīšana veikta vairāk nekā 372 tūkstošu kubikmetru apjomā, zāles pļaušana vairāk nekā 11,4 tūkstošu hektāru apjomā, bet krūmu griešana 1769 hektāru apjomā. Savukārt bojāto caurteku nomaiņa 5403 metru garumā.

No 2019. gada sākuma, valsts autoceļu ceļa segumu, gājēju tuneļu, kā arī satiksmes pārvadu uzturēšanas, satiksmes organizēšanas un autoceļu kopšanas darbi veikti par 54,4 miljoniem eiro. Bedru remontdarbi uz melnā seguma autoceļiem veikti vairāk nekā 326 tūkstošu kvadrātmetru apjomā, greiderēšanas darbi uz grants ceļiem izpildīti 103 632 tūkstošu kilometru garumā, bet grants segumu iesēdumu un bedru remontdarbi veikti 191 566 tūkstošu kubikmetru apjomā un dilumkārta (jeb greiderējamā kārta) atjaunota vairāk nekā 11,5 tūkstošu kubikmetru apjomā.

Visiem autoceļu uzturēšanas darbiem gada garumā arī turpmāk ir iespējams sekot līdzi tiešsaistes režīmā aplikācijā Waze un VAS “Latvijas Valsts ceļi” mājaslapas kartē.

atpakaļ uz augšu

Jūs varat autentificēties ar Apriņķis.lv vai kontu.